1. Home
  2. Vesti
  3. Dodge Charger uskoro i u policijskom izdanju?
Dodge Charger uskoro i u policijskom izdanju?
3

Dodge Charger uskoro i u policijskom izdanju?

107
3
Podelite sa prijateljima:

Prošle su oko dve sedmice od kada je Dodge predstavio novu generaciju modela Charger i američka publika ne može da prestane da priča o njemu. Jedni ga hvale, drugi ga kritikuju, ali svi znaju za njega. Glavna tema rasprave je na račun mehanike. Svi ćemo se složiti da je dostupnost kupea svakako odlična vest (limuzina će da stigne naredne godine), ali nedostatak motora sa osam cilindara je podelila Amerikance.

Charger će u samom početku biti dostupan samo s pogonom na struju. Biće raspoloživ u verzijama sa 496 i 670 konjskih snaga, a naredne godine će stići i novo izdanje Banshee sa minimalno 807 „grla“.

Takođe ćemo tada videti i par novih trolitarskih turbobenzinaca sa 420 i 540 „konja“, pa barem na papiru, niko ne bi trebalo da ima zamerki. Ali Amerikanci kao Amerikanci ne mogu da pređu preko onoga „šest cilindara“ i žale što Charger nema dva cilindra više.

Još jedna vest je nedavno stigla u javnost, a to je podatak da Dodge želi da napravi i verziju za policijske potrebe. Prethodnik je jedno vreme bio veoma uspešan u obavljanju tog posla i činio se kao idealan naslednik legendardnog penzionisanog modela Forda Crowna Victorije.

Međutim, započela je dominacija krosovera, i to se raširilo do te mere da Fordov model Police Interceptor (policijska verzija civilnog modela Explorer) danas kontroliše 63% tržišta. Chevrolet Tahoe PPV (Police Pursuit Vehicle) je takođe veoma popularan, pa samim tim šanse da bi neki treći igrač mogao da napravi razliku su minimalne.

Ali Dodge ne misli tako. Prvi čovek firme Travis Kuniskis je nedavno pričao s medijima i tom prilikom je potvrdio da marka ozbiljno razmatra policijsko izdanje Chargera. Kuniskis je svestan da Dodge ima težak put ispred sebe, posebno zato što se policijskim snagama jako dopada prostor i bezbednost spomenutih rivala iz Forda i Chevroleta, ali takođe dodaje da i Charger ima dosta pozitivnih karakteristika. To se pre svega odnosi na njegovu značajno nižu masu i samim tim bolje performanse.


Ako takav model ugleda svetlost dana, to se neće desiti u bliskoj budućnosti. Kao što smo spomenuli, Charger sa četvoro vrata stiže tek naredne godine, a benzinski motori posle toga…

AutoRepublika

(107)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Charger kao policijski auto – ovo bi bio totalni marketing promasaj za Dodge! Zasto – ovako lep auto sa statusom kulta ne bi trebalo da se vidja na svakom cosku, to bi mu momentalno oborilo ugled!

Yankee

Charger nije Viper… Charger je masovno proizvedeni automobil, takva je bila i prethodna generacija i svaka pre toga.

Matija

OK, ako mislis da mu to nece skoditi.