1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo najavljuje sportski automobil
Volvo najavljuje sportski automobil
0

Volvo najavljuje sportski automobil

267
0
Podelite sa prijateljima:

Volvo je ovih dana zauzet tako što u javnost izlazi sa električnim malim i velikim SUV-ovima poput EX30 i EX90. Kompanija u vlasništvu kompanije Geely zna da je prodaja hečbekova, kupea, limuzina i karavana opala u poslednje vreme.

Švedski proizvođač automobila daje prioritet razvoju novih krosovera koji bi zamenili postojeće modele, a istovremeno dodaje nove članove portfoliju.

Uprkos ludosti za SUV-ovima, izvršni direktor Džim Rovan je tokom intervjua u novembru 2022. pomenuo da bi električne limuzine i karavani mogli da izađu na tržište nakon buma SUV modela. Na sličan način, glavni operativni direktor Bjorn Envol nagovestio je u novom intervjuu za australijski časopis Car Sales da sportski automobil nije potpuno isključen:

„Svakom brendu automobila je potrebno malo začina koji pomaže da se pomeraju granice onoga što automobil zaista jeste, a mislim da bi Volvo trebalo da ima i takve automobile“. Na pitanje da li kompanija namerava da lansira novi sportski automobil, Envol se nacerio i rekao: „Ostanite sa nama“.

Odvojeno, menadžer spoljnog dizajna Volvoa Orjan Sterner priznao je da je zabavno raditi na „kupeu ili super sportskom automobilu“, ali je upozorio da profit mora prevladati na kraju. Shodno tome, kompanija konstruiše vozila orijentisana na vozila koja imaju dobru prodaju, tako da će SUV neko vreme ostati glavni fokus.

Volvo je bio među prvim proizvođačima luksuznih automobila koji su najavili postepeno odumiranje motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Slično kao Bentley i Rolls-Royce, on će se pretvoriti u čisto električni brend 2030. godine, pet godina nakon Jaguara.

Pošto će SUV neko vreme ostati prioritet broj jedan, verovatno je prekasno za sportski automobil sa motorom SUS da uđe u igru. U novijoj istoriji bilo je nekoliko uzbudljivih automobila, naime P1800 Cyan (na fotografijama) i plug-in hybrid Polestar 1.

Ako Volvo lansira još jednu mašinu visokih performansi, logika nam govori da će verovatno biti potpuno električna. Prodaja automobila spekuliše da je malo verovatno da će sportski automobil stići do kraja decenije.

AutoRepublika

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments