1. Home
  2. Video
  3. Tesla Model 3 Performance vs BMW M3 (VIDEO)
Tesla Model 3 Performance vs BMW M3 (VIDEO)
1

Tesla Model 3 Performance vs BMW M3 (VIDEO)

632
1
Podelite sa prijateljima:

Da li Tesla Model 3 može da se nosi s BMW-om M3 ili je možda u pitanju obrnut slučaj?

Prošlog maja, tokom „tviterisanja“ u vezi s Modelom 3, Ilon Mask je tvrdio da će njegov pulen ubrzavati bolje od M3. U redu, ništa neobično, rekli bismo, ali je rekao i da će biti upravljiviji. Džek Riks, izvršni urednik Top Geara, odlučio je da proveri Maskove tvrdnje.

Prvi test u vidu trke ubrzanja na četvrt milje, pripao je Tesli. Model 3 je prevalio zadatu distancu za 11,9 sekundi s izlaznom brzinom od 181,2 km/h. Bimmer, s druge strane, prešao je 402 metra za 12,6 sekundi, uz izlaznu brzinu od 191,7 km/h.

Po višoj BMW-ovoj brzini, jasno je da je pobedu ovde odneo visok maksimalni obrtni moment Tesle, dostupan istog momenta kada se „nagazi“. U trci na pola milje, rezultat bi možda mogao biti drugačiji.

Na sličan način, Tesla Model 3 je bio bolji u 0-100-0 duelu, koji je po mnogima veoma dobar pokazatelj performansi automobila. Tesla je kompletirao test za samo 13,1 sekundu, dok je BMW bio sporiji s 13,8 sekundi.

Zatim su na red došli brzi krugovi. Na ovom planu, mnogi su gravitirali tome da će BMW nadmašiti Model 3, međutim, to nije bio slučaj. Dok je M3 delovao ukomponovanije, Riks je pohvalio revidiran regenerativni kočni sistem Tesle, koji je generisao zanošenje (preupravljanje) automobila u krivinama kada bi se oduzeo gas u maniru najboljih hot hečeva s prednjim pogonom iz osamdesetih.

Finalni duel je uključio „drift“, koji je dobio BMW. Riks je utvrdio da mada je Tesla brži automobil, nije ni blizu toliko zabavan kao M3. Iako je prevladavajući osećaj da je Model 3 hladan, okretan i nešto teži automobil, on je dokazao da su električni automobili za kratko vreme poprilično evoluirali.

AutoRepublika

Izvor: Top Gear via YouTube

(632)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Drift ubacili čisto da BMW uzme bod. 😉