1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Santa Fe je već primećen u saobraćaju (VIDEO)
Hyundai Santa Fe je već primećen u saobraćaju (VIDEO)
7

Hyundai Santa Fe je već primećen u saobraćaju (VIDEO)

1.02K
7
Podelite sa prijateljima:

Hyundai Santa Fe je upravo primećen u saobraćaju dve nedelje nakon zvaničnog otkrivanja.

Peta generacija SUV-a srednje veličine, kodnog imena MX5, snimljena je u saobraćaju negde u Južnoj Koreji. Hyundai je objavio zvanične fotografije modela, ali još nije objavio mnogo informacija o njemu.

Azijski proizvođač automobila će ponuditi više informacija u narednim danima. Kompanija verovatno daje ljudima vremena da se naviknu na radikalni dizajn koji je predstavila 17. jula. Dok se to ne dogodi, biće zapaženi modeli kako lutaju ulicama u svojoj matičnoj zemlji.

Očigledno je da je Hyundai zauzeo radikalan pristup dizajnu, čineći petu generaciju neprepoznatljivom. Gotovo je nemoguće pronaći nešto slično u njegovom izgledu sa izgledom Santa Fea prethodne generacije.

 

Pozadi, izgleda baš kao kutija na točkovima, sa LED svetlima u H-stilu i natpisom Santa Fe koji se proteže sa leve na desnu stranu vrata prtljažnika.

Sa strane, vozilo izgleda toliko kao Land Rover Defender da bi moglo da bude zbunjujuće. Postoje poklopci bočnih retrovizora u boji karoserije, dok su stubovi zatamnjeni, pojačavajući osećaj da postoji ogromna staklena bašta.

Prednji kraj sve to ponovo čini jasnim. Tamo su farovi u obliku slova H, koji okružuju rešetku hladnjaka sa pravougaonim formacijama.

Onaj ko je snimio auto pratio ga je nekoliko kilometara. Ono što je u početku izgledalo kao kočiona svetla koja se pale kao alternativa da bi upozorila vozače iza da automobil usporava, moglo bi zapravo biti nešto sasvim drugo. Svetle čak i kada se čini da vozač ne nagazi papučicu kočnice.

Pokazivači pravca pozadi su predstavljeni finim linijama integrisanim u branik i u obliku slova H.

Ovaj dizajn koji privlači poglede nije ispraćen bilo kakvim tehničkim detaljima, ali ćemo saznati više onog dana kada korejski proizvođač automobila objavi tehničke detalje. Ono što do sada znamo je da je međuosovinsko rastojanje novog modela duže nego kod njegovog prethodnika i najverovatnije da SUV ima veće proporcije. Ovo znači više prostora za putnike koji sede u drugom i trećem redu, kao i prostraniji prtljažni prostor.

Hyundai Santa Fe naredne godine će stići u Sjedinjene Države kao model za 2024. godinu. Nezvanične informacije iz Južne Koreje odnose se na lokalni debi zakazan za 10. avgust. Tada ćemo verovatno čuti više o liniji motora. Tu, međutim, ne treba očekivati radikalne promene.

AutoRepublika

(1024)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Jos jednom o dizajnu ovog automobila, pokusavam da definisem gde je njegova nedoslednost:

Dizajn prednjeg dela precizno je definisan sa horizontalnim i vertikalnim linijama. Nasuprot ovoj geometriji, zadnji deo definisan je krivim linijama i to u obe projekcije, od pozadi i sa strane. Tako je zadnji deo dobio zaobljenu formu – bureta!

comment image

Izmenjeno 8 meseci pre od strane Matija
BB

Pod hitno napraviti dizajnerski kit kojinće se nadograditi na zadnji kraj auta. Taj koji to napravi, mogao bi se obogatiti i dobiti nobelovu nagradu što je spasio inače dobar dizajn (sa tri strane) 😀

Matija

Zasilji plajvaz pa udri! Vreme je da se obogatis! 🙂

BB

Ma ja to zbog Dekija, mi vidimo šta ne valja ali on vidi i ono šta valja 😉

Zsphere

Zadnji kraj automobila je dizajn sedana (limuzine) na čija ledja je neko dodao ogromnu limenu kutiju tako da su zadnja svjetla ostala neprirodno prenisko. Sve u svemu katastrofalan dizajn.

Matija

Nas dvojca se slazemo ali neka druga dvojca ne – ali ne kazu zbog cega. Svako misljenje je dobrodoslo!

Bungi

Matija je u nedavnom prilogu koji predstavlja novi Santafe prikazao stari VW kombi i njegov zadnji kraj koji je vjerovatno bio uzor Hyundai-u. Iste takve lampe pozadi imao je Poršeov prototip sa centralno postavljenim motorom ispod zadnjih sjedišta koji je trebao naslijediti bubu.Sve u svemu, prisutan je evidentan nesklad prednjeg i zadnjeg kraja vozila.