1. Home
  2. Vesti
  3. Zlatan Ibrahimović za volanom Ferrarija Monze SP2 (VIDEO)
Zlatan Ibrahimović za volanom Ferrarija Monze SP2 (VIDEO)
2

Zlatan Ibrahimović za volanom Ferrarija Monze SP2 (VIDEO)

579
2
Podelite sa prijateljima:

Zlatan Ibrahimović je verovatno najveća zvezda u Švedskoj koju možete videti za volanom nekog superautomobila. Fudbalskom superstaru sada možemo dodatno da zavidimo, s obzirom da je sebi priuštio (i provozao) Ferrari Monzu SP2, automobil koji je takva egzotika da su samo malobrojni uopšte imali prilike da ga vide u stvarnom životu.

Da je Zlatan strastveni ljubitelj superautomobila nije nepoznata stvar. On poseduje brojne primerke iz Porscheove i Ferrarijeve ergele, a AMG GT u video klipu bi takođe mogao da bude njegov.

Monza SP2 je verovatno njegov najveći raritet do sada. Isporučen je pre mesec dana, za vreme trajanja karantina, tako da je ovo verovatno prvo pojavljivanje u javnosti ovog automobila. Naravno, kombinacija boja je dobijena po narudžbini.

SP2 je predstavljen oktobra 2018. na Salonu automobila u Parizu, zajedno s „bratskim“ jednosedom – SP1. Oba automobila predstavljaju početak nečeg novog i interesantnog za Ferrari, a Icona limitirana edicija je omaž specijalnim modelima iz istorije italijanske marke.

„Monza“ je pozdrav darivan Ferrarijevim trkačkim automobilima, koji su imali čast da nose ovaj naziv pedesetih godina, poput modela 750 i 850. Moderni primerak je generalno baziran na 812 Superfastu, ali s njim ne deli dizajn, a i napravljen je od lakih ugljeničnih vlakana.

Dizajn ovog spidstera je ono što ga čini osobenim i atraktivnim. Nema krova niti vetrobrana, ali to Zlatanu nije smetalo da ga provoza bez kacige (kako drugačije?). Da bi „cool“ efekat bio istaknutiji, tu su sunčane naočare.

Pogonska jedinica u SP1 i SP2 je 6,5-litarski V12 agregat s 810 ks, tako da je reč o najmoćnijem Ferrarijevom motoru u dotičnoj cilindarskoj konfiguraciji. Međutim, LaFerrari hiperautomobil je još snažniji zahvaljujući elektromotoru. Da podsetimo, Ibrahimović je posedovao i Porsche 918 Spyder.

AutoRepublika

(579)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Profesionalac

Automobil jeste lijep, ali po meni koncept super automobila od 810KS bez krova i vjetrobrana je neshvatljiv.
Vozac je izlozen svim mogucim atmosferskim uticajima i automobil nije bezbjedan za voznju bez kacige, pogotovo pri vecim brzinama.
Na koji god nacin da su preusmjerili vazduh iznad automobila, to i dalje ne stiti vozaca od sunca i kise. Sta sve moze udariti vozaca u glavu pri voznji, pustite masti na volju. U slucaju da se automobil prevrne, suvisan je bilo kakav komentar o posljedicama po vozaca.

Бранило

А појас ??? säkerhetsbälte ???