1. Home
  2. Video
  3. Oboren rekord Nirburgringa (Video)
Oboren rekord Nirburgringa (Video)
10

Oboren rekord Nirburgringa (Video)

869
10
Podelite sa prijateljima:

Postoji jedan nezvanični rekord postavljen na čuvenoj nemačkoj stazi koji je do pre par dana prkosio vremenu. Pa dobro, ne može se baš ni reći da je izazivača bilo pregršt. Nemica Sabina Šmic je tokom snimanja jedne epizode iz serijala Top Gear pre trinaest godina, uspela da prevali 22,8 kilometara dugu stazu za deset minuta i osam sekundi.

Nezavidno puno vremena, rekli bismo. Ono što je ovde zanimljivo je da je takvo vreme postignuto za volanom modela Ford Transit.

Sada je poznati vozač britanskog takmičenja BTCC Touring Championship, Rob Ostin za svoje oružje na stazi izabrao Volkswagen Transporter T6 i to sa osnovnim dizel motorom koji razvija 150 “konja”, umesto verovatno prikladnije verzije za ovu namenu, a koja nudi 204 konjske snage.

Razlika korišćenog u odnosu na serijsku verziju modela se ogleda samo u izvađenim nepotrebnim delovima automobila, dok je sve ostalo nepromenjeno.

Na kraju, Rob je uspeo da celu stazu pređe sa vremenom koje je za dve sekunde kraće od deset minuta. Bravo majstore!

(869)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Logično, VW je opet pokazao svoju poslovičnu superiornost.

Rajko

1,6 DCI je veliku sramotu naneo MB-u.

Rajko

Pa i reno je na kraju mudro oprao ruke od svog motora.

Mercedesklub.rs

Rajko, iskren savet, sto dalje od automobila, NEMAS POJMA

Balkanboj

Sabine je ipak prva dama na ringu. Zna da vozi, i da se zajebaje usput.
Moj glas za frau Sabine.

Mad Max

Koji šleper ukupne težine 40t je rekorder Nirburgringa??

moron

Neki VW kamion ?
:))))