1. Home
  2. Video
  3. Obračun dizelaša: BMW 840d vs Mercedes E400d Coupe vs Audi A8 50 TDI (VIDEO)
Obračun dizelaša: BMW 840d vs Mercedes E400d Coupe vs Audi A8 50 TDI (VIDEO)
0

Obračun dizelaša: BMW 840d vs Mercedes E400d Coupe vs Audi A8 50 TDI (VIDEO)

4.04K
0
Podelite sa prijateljima:

Kako ono beše ide: na dizel se ore, na benzin se vozi?! 

Uobičajena floskula ustaljena kod domaćih ljubitelja benzinaca, no činjenica je da dizel uvek ima šta da kaže čak i na polju performansi. U ovom slučaju na YouTube kanalu carwow postavljen je sprinterski obračun između tri nemačka večita rivala.

Na crti su se našli BMW 840d, Mercedes E400d Coupe i Audi A8 50 TDI. Zapravo, poprilično nepravedno poređenje, jer je „osmica“ u klasi iznad kupea E klase, dok je A8 sedan pa ni ne može da se meri sa kupeima.

Jedino logično je to što svi koriste dizel agregate sa šest cilindara. BMW i Mercedes upotrebljavaju agregate sa šest redno postavljenih cilindara, dok Audi poseduje V6 pogonsku jedinicu.

Audijev motor raspolaže sa 286 ks, Mercedesov agregat  je najsnažniji jer ima 340 ks, dok BMW isporučuje 320 ks. „Na papiru“ najbolje ubrzanje do 100 km/h ima „osmica“ koja do te brzine stiže za 4,9 sekundi, sledi je E klasa Coupe sa 5,1 sekundom, dok je najsporiji A8 koji sprint do „stotke“ obavlja za 5,9 sekundi.

Ko je uspeo da odnese pobedu u stvarnosti pogledajte u snimku ispod:

 

(4038)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments