1. Home
  2. Vesti
  3. Izgleda da Supra (2021.) ima mnogo više snage nego što Toyota to tvrdi (VIDEO)
Izgleda da Supra (2021.) ima mnogo više snage nego što Toyota to tvrdi (VIDEO)
0

Izgleda da Supra (2021.) ima mnogo više snage nego što Toyota to tvrdi (VIDEO)

594
0
Podelite sa prijateljima:

Ako je ovo tačno, Toyota bi trebalo da kaže o čemu se zapravo radi.

Bez obzira na brojne kritike, Toyota Supra je veoma dobar sportski automobil sjajnih performansi. Naravno, povezanost s BMW-om je predmet kontroverze od samog početka, jer kao što znamo, bavarski redni „šestak“ počiva ispod haube motora japanskog kupea. Prilikom lansiranja, BMW je čak promenio podatke vezane za performanse Z4, jer je Toyota tvrdila da je Supra isto tako brza, bez obzira na deficit u snazi. Međutim, da li zaista ima manje snage?

Treba imati ovo pitanje na umu jer bi ova kontroverza mogla da se nastavi i tokom 2021. Naime, Car and Driver je nedavno stavio Supru (2021.) na dinamometar a rezultati su za ne poverovati. Nije je da redni šestocilindraš ne može da isporuči takvu količinu snage već je za ne verovati da, ukoliko je brojka tačna, da je Toyota do te mere potcenila snagu svog pulena.

Da pređemo na stvar. Supra (2021.) je na zadnje točkove isporučila 393 ks (289 kW). Toyota kaže da dotični trolitarski motor raspolaže s istih 388 ks (285 kW) na kolenastom vratilu kao i BMW Z4.

Ukoliko u obzir uzmemo konzervativan 15-odstotni gubitak kroz osmostepeni automatski menjač, ova brojka sugeriše da Supra zapravo proizvodi oko 460 ks, što je prilično više od onoga što Toyota tvrdi.

Pitanje od milion dolara je da li je ovo očitavanje na dinamometru tačno. Nisu ni ove sprave sve iste, tako da razultati mogu da variraju od proizvođača do proizvođača, a čitav niz informacija mora da se isporuči kompjuterskom sistemu ovog uređaja da bi se dobili tačni rezultati. Ipak, da  li je moguće da dođe do ovakve greške?

AutoRepublika

(594)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments