1. Home
  2. Vesti
  3. Proglašeni pobednici u izboru za „Svetski automobil godine 2019.“
Proglašeni pobednici u izboru za „Svetski automobil godine 2019.“
1

Proglašeni pobednici u izboru za „Svetski automobil godine 2019.“

978
1
Podelite sa prijateljima:

Prestižna dodela pokriva šest kategorija, a grupa profesionalaca s različitih strana sveta, odabrala je pobednike.

Da podsetimo, kategorije uljučuju najbolji dizajn, najbolji „zeleni“ automobil, najbolji luksuzni automobil, najbolji gradski automobil, najbolji performantni automobil i naravno, apsolutni pobednik. Ovoga puta su sudije imale jasnog favorita, koji je trijumfovao u čak tri od šest kategorija, što se nije desilo u dosadašnjoj istoriji izbora za svetski automobil godine.

Svetski luksuzni automobil godine – Audi A7

Marka iz Ingolštata je poslovično prisutna u ovoj kategoriji, a ove godine ima i osvajača. Prostrani Sportback krasi elegantni dizajn, ukomponovan s impresivnim performansama, a sve je začinjeno naprednom tehnologijom. Idealan automobil za duga putovanja.

Svetski „zeleni“ automobil godine – Jaguar I-Pace

Ne samo što se ovde radi o SUV-u atraktivnog izgleda, već on, kao što znamo, poseduje čisto električni pogon. Autonomija mu iznosi oko 375 kilometara, a do 100 km/h „doleće“ za oko četiri sekunde.

Svetski performantni automobil godine – McLaren 720S

Potpuno zasluženo. Britanski superautomobil odlikuju fantastična pravolinijska ubrzanja, tako da na „drag“ stazi može da se upusti u dvoboj s jednim Dodge Challenger Demonom, dok je u isto vreme kadar da munjevito prolazi krivine. Maksimalna brzina iznosi preko 320 km/h.

Najbolji automobilski dizajn – Jaguar I-Pace

Još jedan naslov koji odnosi Jaguarov pulen. Zaista, reč je o jednom od najlepših SUV modela na tržištu, a sigurno najlepšim u elektro niši. I-Pace uspešno sjedinjava „mišićavost“ i prijatnu konzervativnost. Rezultat se ogleda u atraktivnom SUV modelu.

Svetski gradski automobil – Suzuki Jimny

Ova kategorija je relativno nova, a naravno, fokusirana je na manje, gradske modele. Mada je Jimny efikasna terenska mašina, „kutijasta“ forma i male dimenzije ga čine praktičnim i okretnim u uskim gradskim ulicama i parkinzima.

Svetski automobil godine – Jaguar I-Pace

Prvi model u istoriji WCA, koji je osvojio tri titule u okviru jednog izbora.

Svetska automobilska ličnost godine – Serđo Markione

Pored automobila, ovoga puta je WCA dodelila posthumno priznanje bivšem šefu FCA, Serđu Markioneu, koji je iznenada preminuo prošlog leta.

AutoRepublika

 

 

(978)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

I-Pace automobil godine? Hajde nekako i da progutam ovu gorku pilulu, ali Suzuki Jimny kao najbolji gradski automobil, to je žestoka glupost