1. Home
  2. Sajmovi
  3. Pariz 2018
  4. Novi Suzuki Jimny predstavljen u Parizu (galerija)
Novi Suzuki Jimny predstavljen u Parizu (galerija)
1

Novi Suzuki Jimny predstavljen u Parizu (galerija)

445
1
Podelite sa prijateljima:

Prvi javni debi za maleni SUV iz Suzukijeve radionice. 

Jimny nastavlja tradiciji malih i cenovno pristupačnih teranaca Suzukija. Svojim retro izgledom kako spolja, tako i unutra Jimny je uspeo da privuče veliku pažnju na Salonu automobila u Parizu, uprkos mnogim velikim izlagačkim imenima i premijerama, Napomenimo da ni ovaj model nije „najsvežiji debi“ jer je Suzuku predstavio model preko interneta još u julu mesecu.

Iako se trenutno sprovodi tzv. „urbanizacija“ terenskih vozila i od njih stvaraju krosoveri, Suzuki nastavlja u sopstvenom pravcu i nudi zaista jedan mali, ali sposoban terenac. Jimny nastavlja sa filozofijom karoserije na ramu šasije u vidu merdevina, ali je opremljen dodatnim komponentama ogibljenja, u cilju ostvarivanja većeg stepena torzione krutosti. Revidirano zadnje oslanjanje omogućava impresivan napadni ugao od čak 37 stepeni, ugao prelaska oštrog grebena od 28 stepeni i izlazni ugao od 49 stepeni.

Osim ekrana za kontrolisanje informativno-zabavnog sistema, unutrašnjost vozila izgleda kao da je stigla iz devedesetih godina prošlog veka.

Što se tiče pogonske jedinice, u pitanju je 1,5-litarski benzinski motor koji razvija 102 ks i skromnih 130 Nm. Kupcima su na izboru petostepeni manuelni ili četvorostepeni automatski menjač.

Pogon je na sve točkove, a reč je o Suzukijevom Allgrip Pro AWD sistemu, za koji Japanci kažu da je „dizajniran za profesionalce“. Radi se praktično o 4×4 pogonu sa reduktorom i tri režima: 2H (2WD-sa normalnim prenosnim odnosom), 4H (4WD sa normalnim prenosnim odnosom i 4L (4WD sa redukovanim, sporim pogonom). Vozač može lako da bira željenu postavku putem ručice, direktno povezane sa prenosnim menjačem. Pogon na sve točkove je takođe podržan LSD sistemom kontrole trakcije, koji aktivira kočenje na točku koji proklizava, u slučaju potrebe.

(445)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da ima aero metlice brisača, pa i „Pomozi Bože“. Ovako, bojim se da mu je loša aerodinamika.