1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovan hedžbek od 5.000 evra – Baojun 310
Restilizovan hedžbek od 5.000 evra – Baojun 310
0

Restilizovan hedžbek od 5.000 evra – Baojun 310

1.02K
0
Podelite sa prijateljima:

Jedini putnički automobil u gami kineske marke Baojun, model 310, koji je razvijen u partnerstvu kineskog diva, komanije SAIC i američkog General Motorsa, pripada kategoriji velikoserijskih i veoma pristupačnih automobila. 

Kineska marka Baojun beleži ozbiljne uspehe na lokalnom tržištu sa svojom paletom krosovera, za razliku od putničkih automobila. Izuzetak od ovog pravila svakako predstavlja model 310, koji je prethodne godine privukao 152.000 hiljade kupaca, uključujući i karavansku verziju, zasnovanu na modelu Chevrolet Sail. Upravo to je razlog zašto proizvođač(i) nisu rekli zbogom ovom modelu, već su ga podvrgli procesu restilizacije.

Za sada, modifikovana je samo verzija sa petoro vrata koja je dugačka 4.051 milimetar. Izmenjen je izgled prednjih branika koji je uslovio i nešto tanje prednje svetlosne grupe, a primetni su i trimovi u crnoj boji na prednjem odbojniku. Preoblikovane su i svetlosne grupacije na zadnjem delu vozila, baš kao i branik.

Fotografije ilustruju izgled verzije iz jednog od osnovnih paketa opreme, dok se na listi opcionala nalaze i varijante koje poseduju multimedijalni sistem, klima uređaj, kao i kontrastne dekoracije putničkog odeljka.

Što se tiče primenjenih tehnoloških rešenja jedina novina je uvođenje u ponudu dueta koji uključuje osnovni motor zapremine 1,2 litre, uz isporuku 82 konjske snage i automatskog petostepenog menjača sa jednom spojnicom.

Pre restilizacije, pomenuti motor je mogao biti dobijen jedino u tandem sa ručnim menjačem, dok je automatska menjačka kutija bila rezervisana samo za snažniju pogonsku grupu čije je srce motor zapremine 1,5 litara, uz 111 konjskih snaga. Ova varijanta ostaje dostupna i nakon osvežavanja modela.

Svi mališani koji će ubuduće posedovati automatski menjač dobijaju i ESP sistem, dok će primerci sa ručnim menjačem, od, danas uobičajenog bezbednosnog tandema ESP/ABS, posedovati samo ovaj poslednje navedeni.

Koja reč i o cenama restilizovanog hedžbeka Baojun 310. Verzija opremljena agregatom zapremine 1,2 litra, uz automatski menjač, staje 7.400 američki dolara, a u prodaju ulazi za par nedelja. Kasnije će biti pridodate i ostale varijante, od kojih će najpristupačnija biti prodavana za iznos od 5.600 dolara.

Pre restilizacije, karavan verzija se prodavala za 9.100 dolara, a ova varijanta će biti kasnije modifikovana. Nažalost, porodica modela 310 je namenjena isključivo lokalnom, kineskom tržištu.

AutoRepublika

(1022)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments