1. Home
  2. Vesti
  3. Američki policajci iskoristili „robovlasničku tehniku“ u privođenju čoveka (VIDEO)
Američki policajci iskoristili „robovlasničku tehniku“ u privođenju čoveka (VIDEO)
12

Američki policajci iskoristili „robovlasničku tehniku“ u privođenju čoveka (VIDEO)

584
12
Podelite sa prijateljima:

Ne, nije u pitanju snimanje nekog filma. Ovakav prizor se sigurno ne očekuje u 21. veku, ali zaista se desio. Naime, dva policajca belca, vode crnca s lisicama na rukama, što nije ništa neobično za SAD, međutim, njih dvojica su na konjima i vuku nesrećnika uz pomoć užeta.

Sve se desilo u teksaškom gradu Galvestonu. Osoba koju su priveli je četrdeset trogodišnji Donald Nili, otac osmoro dece, koji navodno loše stoji s duševnim zdravljem, a uz to je i beskućnik. On je optužen za nezakonit ulazak na privatni posed, tako da je uhapšen. Međutim, policajci nisu čekali na „maricu“, već su ga do stanice doveli „na povocu“.

Po NBC Newsu, koji je razgovarao s advokatom porodice, Nil se nije uvek slagao sa zakonom ali nije nasilan. S obzirom da je poznat „lik“ među policajcima, oni bi trebalo da su upoznati s njegovim mentalnim stanjem. Advokat smatra da je njihovo ponašanje u ovim okolnostima bilo maliciozno.

Naravno, u današnje vreme pametnih mobilnih telefona, hapšenje je zabeleženo kroz fotografije i video snimke, tako da materijal uveliko cirkuliše na internetu, uz salve kritika upućenih policajcima, čija praksa podseća na vreme robovlasništva u Americi. Kao što je bilo očekivano, šef policije Galvestona, kaže da hapšenje nije bilo rasno motivisano. Nekako, nameće nam se slika u kojoj dva policajca crnca na konjima na užetu drže belog prestupnika…

On je takođe rekao da je reč o „utreniranoj tehnici i najboljoj praksi u nekim situacijama“, ali se slaže da su policajci „napravili lošu procenu“. Transportno vozilo nije bilo dostupno u vreme hapšenja, i mada je ova „tehnika“ odgovarajuća u  slučajevima kada se kontroliše gomila, ovoga puta nije upotrebljena korektno, dodao je šef.

On je uputio formalno izvinjenje Niliju i njegovoj porodici, kao i svima onima koji se spremaju da tuže policiju za ono što su nazvali „ponižavajućim iskustvom koje slama srca“.

Policijski službenici koji su izveli ovu egzibiciju su Patrik Broš i A. Smit, i trenutno su pod disciplinskim sankcijama.

AutoRepublika

 

(584)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Teški debili.

Dikh tu kava

Je l’ on RAV 4 iza, ne-hibrid..?

moron

Dizel. Ali, Toyotin. I to poslednji „pravi“. 2,0 D-4D. Sa 124 ks. A ne onaj drugi … Pravi Toyota fanovi nikada nisu oprostili onaj kasniji 2,0 „đubar“ 🙂
Barem tako sve to sagledava jedan moj dobar „Toyota drug“ …

TNT

Khm, khm – to je upravo onaj motor koji sam ja morao da menjam na Rav4 pri 53.000, pozdravi drugara od mene…

Yankee

Toyota RAV4 pa Acura RDX pa Ford Explorer.

Ercegovac

Један мајор је овако свог класића кад га је заробио, везао за тенк па полако са њим .
Није се жалио никоме.
Тенк је био дизел 100%.
Гледао сам слике заробљеника, што јест у црно бијелој техници али је црна боја превлађивала.

Yankee

Ceo zivot kriminalac, zivi na socijali, ne radi nista osim sto pravi decu … i na kraju mu se policija izvinjava?

moron

Ali, po tim amerikanjskim krivičnim zakonicima, ovaj siromah kao lišen slobode ima ista prava kao i onaj uhapšeni milijarder pedofil (ili nešto slično), zar ne? Zakon bi trebalo da je isti za sve? Njega nisu ovako „priveli“, na konjima ?

Yankee

Zavisi od lokacije hapsenja. Konje koriste kad su festivali ili neka slicna okupljanja pa bude dosta ljudi.

Tito

Nisu hteli da čekaju auto da ga odveze u stanicu, to je zvanično. Nezvanično, možda se stvarno radi o dva debila.

Zoca

Ko zna kako je, i kom obimu narusio mir i spokojstvo gradjana ,pa ga oni ovako“ad hoc“privode.Policajci u USA nisu „pokupljeni sa ulice“.

Rade

Da je došla marica, verovatno bi ga vukli sa sajlom.