1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Renault Megane RS Trophy-R bez maske na Nirburgringu (VIDEO)
Novi Renault Megane RS Trophy-R bez maske na Nirburgringu (VIDEO)
3

Novi Renault Megane RS Trophy-R bez maske na Nirburgringu (VIDEO)

275
3
Podelite sa prijateljima:

Ovo bi mogao da bude novi „gospodar Nirburgringa“.

Izgleda da Renault samo što nije predstavio perjanicu u Megane porodici, jer je RS Trophy-R primećen na Nirburgringu, i to bez ikakve kamuflaže. Razlog zbog kojeg nema „maskiranja“ je taj što je u toku bilo snimanje promo filma, koji jasno sugeriše da premijeru možemo očekivati uskoro.

Prateći „hardver“ za snimanje dolazi u vidu BMW-a serije 1, dok RS Trophy-R izgleda u potpunosti spreman za proizvodnju. Ispod haube se nalazi 1,8-litarski turbo motor, a ostaje nam da vidimo da li će posedovati više od 300 ks i 400 Nm, s koliko raspolaže Trophy verzija. Da podsetimo, standardni Megane RS koristi usluge „samo“ 280 konja i 390 Nm.

Čak i ukoliko ne bude „friziran“, biće brži od Trophy verzije jer će se osloboditi suvišne mase. Treba očekivati da Renault Sport ukloni zadnja sedišta i instalira pleksiglas, dok će verovatno biti dodat zaštitni kavez da bi se dodatno učvrstila karoserija.

Ono što već sada može da se primeti su „nabildovanije kočnice“ i gume nižeg profila.

Za očekivati je da novi Megane RS Trophy-r napadne rekord Nirburgringa u kategoriji automobila s prednjim pogonom. Zadatak nije lak, jer je trenutni šampion, Civic Type R, ostvario vreme od 7 minuta, 43,8 sekundi.

AutoRepublika

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mr black

Monstruozni type R !!

Renault Terminator

Ako sa 300 konja i 400nm porazi Civica to je onda jos jedno remek dijelo iz odeljenja Renault Sport,znaci vrhunska upravljivost,besprekorna stabilnost na cesti,perfektne kocnice..uostalo to i ne treba nesto da iznenadjuje kada je u pitanju Renault Sport,oni su upravo na tom i najbolji od svih proizvodjaca.Ako ovaj Megane bude imao i vise od 300ks rekord pada lagano bez problema.I osnovne R.S verzije Meganea su odlicne,bolje od Civica u svemu,ali nemaju snage,280 konja protiv 320 ne moze.

Renault Terminator

Po obicaju….Renault mi brzo pokazao neke stvari..Ovo je jos obicni Trophy,znaci ovaj Trophy R na ringu ima bar 10 sekundi da bude brzi od Civica.
https://youtu.be/6HjiFnE3AkM