1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Taycan Sport Turismo na nemačkim ulicama
Porsche Taycan Sport Turismo na nemačkim ulicama
0

Porsche Taycan Sport Turismo na nemačkim ulicama

299
0
Podelite sa prijateljima:

Taycan ima zadatak da inicira električnu revoluciju u Porscheu ovog septembra. Dok proizvođač iz Cufenhauzena, koji je ozbiljno uložio u novi model s električnim pogonom, vrši finalna podešavanja, inženjeri na terenu „poliraju“ poslednje preostale detalje.

Zapravo, Taycan i Taycan Sport Turismo su primećeni kako se testiraju u javnom saobraćaju, i to u gotovo finalnoj serijskoj formi.

Ono što je lepa vest je da će se „Shooting Brake“ pridružiti standardnom modelu.

Naravno, za očekivati je da Porsche u budućnosti u ponudu stavi i električne krosovere (prvi bi trebalo da bude veličine Macana), ali nam je srcu draža Cross Turismo alternativa.

Jedina tehnička postavka o kojoj se do sada diskutovalo uključuje po jedan motor na svakoj osovini, s izlaznom snagom od preko 600 „električnih konja“. Međutim, trebalo bi da vidimo dve ili tri varijante, koje će raspolagati s 400 do 700 ks, a možda dobijemo i model sa zadnjim pogonom.

Paket baterija bi takođe trebalo da dođe u različitim formama, tako da treba očekivati kapacitet između 80 i 100 kWh. Bez obzira na izbor, Taycan će krasiti sistem od 800 V.

Šta to znači? Prilikom upotrebe posebnog brzog punjača, korisnici će moći za samo 15 minuta da napune bateriju za 400 kilometara vožnje.

AutoRepublika

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments