1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeotov plan za američko tržište
Peugeotov plan za američko tržište
0

Peugeotov plan za američko tržište

296
0
Podelite sa prijateljima:

Peugeot će akcenat staviti na svoje SUV modele za bolji plasman na tržištu SAD i Kanade. 

Šef francuske marke, Žan-Filip Imparato, saopštiće sve detalje plana povratka na američko tržište naredne godine, ali prema njegovim rečima glavni obrisi su uveliko gotovi. Imparato navodi da su inicijalni testovi na ciljnim grupama pokazali da su američki kupci veoma zainteresovani za modele Peugeota.

Prvi čovek Peugeota tvrdi da su nakon plasiranja modela 3008, prve reakcije iz savezne države Kalifornija u SAD bile fantastične. „Ovaj automobil je impresivan, tako su tada opisivali naš 3008“, rekao je Imparato novinarima na Salonu automobila u Ženevi.

Podsetimo, ovaj SUV predstavlja veliki uspeh za francusku marku. Osim što je pokupio brojne prestižne nagrade, 3008 ima i odlične prodajne rezultate. U protekloj godini na globalnom nivou prodato je 265.000 primeraka, što svakako nije mali broj.

Imparato je takođe naveo da su članovi testirane ciljne grupe posebno hvalili voznu dinamiku kod Peugeotovih modela, ali da je uvek u prvom planu bio dizajn. Stoga ne bi bilo ništa čudno da model 508 takođe krene put Amerike, s obzirom na to da brojni američki stručni časopisi pišu hvalospeve na račun dizajna ovog automobila.

PSA još uvek nema odluku odakle će uvoziti automobile u SAD. „Čekamo ishod pregovora EU i SAD, nadamo se da neće biti ozbiljnijih posledica za nas“, kaže Imparato. Prvenstveno, plan PSA je da se vozila uvoze iz Evrope, no ako to ne bude moguće, alternativa je plasman iz fabrika u Kini.

Peugeot će dakle predvoditi povratak francuske grupacije na američko tle. Slediće ga DS i Citroen, a pomalo je neizvesno da li će i Opel krenuti „preko bare“.

AutoRepublika 

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments