1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat Chrysler je već pokrenuo 90% planiranih ulaganja u Italiji
Fiat Chrysler je već pokrenuo 90% planiranih ulaganja u Italiji
0

Fiat Chrysler je već pokrenuo 90% planiranih ulaganja u Italiji

223
0
Podelite sa prijateljima:

Fiat Chrysler je već započeo s 90% ranije najavljenih investicija u Italiji proizilazi iz izjave koju je juče medijima dostavio Pjetro Gorlije, glavni rukovodilac poslovnih procesa Fiata za EMEA region.

FCA, kao italo-američka grupacija koja se nalazi u finalnim pregovorima s francuskim Peugeotom oko kreiranja četvrtog po veličini globalnog proizvođača automobila, još prethodne godine je najavila investiciono ulaganje u vrednosti od pet milijardi evra u italijanske fabrike a zaključno s 2021. godinom.

Prioritetni cilj proklamovanog plana se odnosi na omogućavanje proizvodnje, odnosno lansiranja prvog električnog i hibridnog modela grupacije kako bi došlo do punijeg upošljavanja proizvodnih kapaciteta Fiata u Italiji.

Gorlije je potvrdio posvećenost rukovodstva najavljenim ulaganjima uprkos neutemeljenim spekulacijama i još je jednom naglasio da je “FCA u konstantnoj reafirmaciji planiranih aktivnosti prvenstveno kroz sprovođenje ranije iznetih namera, bez ikakvih odlaganja i kašnjenja“.

„Već smo pokrenuli mašineriju koja se može meriti obimom od 90% planiranih investicija,“ rekao je on u govoru koji je održao na skupštini Italijanske automobilske asocijacije (ANFIA) a koja je održana u Fijatovim fabričkim pogonima u Melfiju, lociranom u južnoj Italiji.

Deo poslovnog plana vrednog 5 milijardi evra je i onaj koji se odnosi na pokretanje čisto električnog modela Fiat 500, što je najavljeno za sledeću godinu. Pored toga, najavljene su električne i hibridne verzije modela iz game Maseratija, Jeepa i Alfa Romea.

AutoRepublika

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments