1. Home
  2. Vesti
  3. UPS dobija nova električna dostavna vozila
UPS dobija nova električna dostavna vozila
1

UPS dobija nova električna dostavna vozila

390
1
Podelite sa prijateljima:

Dok je epidemija virusa korone većini nas zakomplikovala život, ima i onih kojima je takva situacija zapravo i prijala po poslovnom planu. Pričamo o firmama kao što su Amazon, FedEx i UPS koje se nisu mogli braniti od posla, pošto su Amerikanci odjednom počeli sve da kupuju preko interneta. Tako su naprasno, veličina kombija za dostavu robe i afiniteti kupaca počeli da igraju sve veću ulogu, a kao tipično rešenje, firme su startovale da naručuju električne modele.

Gigant Amazon već ima ugovor sa firmom Rivian, a sada će im se pridružiti i United Parcel Service ili kako je poznatiji po skraćenici UPS.

Ova firma sa preko pola miliona zaposlenih širom svetam uglavnom koristi modele kompanija Morgan Olson, Union City Body i Utilimaster, a upravo je našla novog partnera u vidu Arrivala. Ukoliko vam takvo ime ne zvuči poznato, za tako nešto poštoji veliki i opravdani razlog.

Naime, Arrival je osnovan u Londonu pre svega šest godina i do sada nije isporučio niti jedno vozilo, ali navodno već duže vreme razvija novu generaciju autobusa, kombija i ostalih komercijalnih modela.

Prema zvaničnim informacijama koje su procurile na internet, UPS je od Britanaca naručio 10 hiljada jedinica i svaka od njih će biti u stanju da prevali oko 240 kilometara s jednim punjenjem baterija. To nam govori da će ovakvi kombiji biti korišćeni samo za gradske isporuke, dok će veći kamioni i avioni nastaviti da prevoze robu između gradova.

Nije nam poznat vremenski okvir, to jest do kada će biti isporučeni, ali se u zvaničnom saopštenju navodi da će „UPS vremenom kompletno eliminisati kombije s motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva.


Arrow kaže da je razvio ovaj model u saradnji sa UPS-om i da se nada da će na taj način privući i druge mušterije.

Kompanija je trenutno u procesu izgradnje svoje prve fabrike, a sa proizvodnih traka će prvi primerci početi da silaze krajem naredne godine. U ovu firmu je inače Hyundai-Kia grupa već investirala oko 120 miliona američkih dolara s ciljem da razviju globalni električni kombi i izgrade novu fabriku u Sjedinjenim Američkim Državama.

AutoRepublika

(390)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Sviđa mi se ovaj dostavnjak, za razliku od one spodobe što najavljuju za Američke Pošte