1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla – rekordna proizvodnja u drugom kvartalu ove godine?
Tesla – rekordna proizvodnja u drugom kvartalu ove godine?
0

Tesla – rekordna proizvodnja u drugom kvartalu ove godine?

149
0
Podelite sa prijateljima:

Ilon Mask je u mejlu koji je dostavio svim zaposlenima u Tesli istakao da je pred kompanijom rekordna prodaja u drugom kvartalu ove godine ukoliko se ispuni jedan glavni uslov. 

A to je da na dnevnom nivou tokom juna meseca iz fabrike izlazi hiljadu primeraka Modela 3. Poprilično ozbiljna cifra, pogotovo ako se sagleda činjenica da je trenutno tempo oko 900 vozila dnevno. Prema računici Ilona Maska, ukoliko zadata kvota bude ispunjena, Tesla će u drugom tromesečju zabeležiti rekordnu prodaju, odnosno biće isporučeno više od 91.000 automobila.

Analitičari navode da bi ovakav rast proizvodnje omogućio boljitak i na finansijskom planu, s obzirom na to da je američki proizvođač u prvom kvartalu ove godine ubeležio gubitak od sumanutih 700 miliona dolara.

Stručnjaci ističu da bi tekuća godina mogla biti presudna za Teslu. Ova marka mora u narednom periodu dostići cifru od 100.000 isporučenih automobila po tromesečju. S obzirom na sve veća ulaganja evropskih marki u segment električnih automobila, kao i na navalu kineskih kompanija Tesla će teško moći da se nosi sa pritiskom ukoliko ne ostvari zacrtane ciljeve.

S druge strane, Ilon Mask veruje da će nedavno predstavljeni Model Y i nadolazeći Roadster II i kamion Semi pomoći kompaniji da izbegne sunovrat.

AutoRepublika

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments