1. Home
  2. Vesti
  3. Šefu BMW-a Tesla nije premijum, uprkos tome što BMW davno nije ekskluziva…
Šefu BMW-a Tesla nije premijum, uprkos tome što BMW davno nije ekskluziva…
4

Šefu BMW-a Tesla nije premijum, uprkos tome što BMW davno nije ekskluziva…

4.50K
4
Podelite sa prijateljima:

Mnogi su se u poslednje vreme ostrvili na američku kompaniju Teslu, što i ne čudi, imajući u vidu iritantan, pardon kontroverzan stil Ilona Maska kao šefa firme. Često se to događa u želji novih aktera na tržištu elektropokretanih proizvoda na četiri točka da na sebe skrenu medijsku pažnju. Nije ni čudo kada znamo da je upravo najzvučnije ime u baterijskom segmentu automobila, za kratko vreme postalo Teslino, pa je ova marka, voljno ili nevoljno za mnoge aktere na tržištu postala referentna, a lider(čići) tih firmi su prečesto objašnjavali potencijalnim kupcima zašto je izbor modela njihove kompanije mudriji potez od kupovine Tesle.

Da je Tesla postala ozbiljan industrijski lider svedoči i nastup izvršnog direktora BMW-a, Olivera Cipsea koji je na kornfernciji Handelsblatta ispucao još jednu otrovnu strelicu ka američkom gigantu, pominjući loš kvalitet proizvedenih vozila i probleme s pouzdanošću(!?).

Sudeći po onome što prenosi Bloomberg, Cipse je poentirao rečima da je razlika između elektromobila s oznakama BMW-a i Tesle upravo u toj oblasti. “Polje gde se mi razlikujemo se upravo tiče sekcija kvaliteta i pouzdanosti vozila,“ kazao je Nemac na konferenciji u organizaciji pomenutog uglednog medija. “Naši standardi u vezi s tim kako zadovoljiti želje kupca, vidno se razlikuju.“

Cipse je dalje pričao o tome kako je uspon Tesle uslovljen drastičnim sniženjem cena gotovih proizvoda čemu su pribegli Amerikanci i da samo poređenje Tesle i BMW-a možda i nije fer. “Ne može se baš reći da je Tesla deo premijum ekipe. Pokazuju tendenciju da snažno obaraju cene svojih proizvoda. Mi to ne bismo uradili jer nam je imperativ da trajemo,“ rekao je on.

Da kažemo da je BMW nedavno predstavio dva elektromobila, i to sedan i4 i krosover iX, ali kolo vodi Tesla, i to sa drastičnom razlikom. Dok Cipse priča priču o nepouzdanosti, kvalitetu i neprincipijelno odobrenim popustima na vozila američkog giganta, Excel i korisnička iskustva govore drugačije.

Naime, niti se BMW baš proslavio po pitanju kvaliteta i pouzdanosti, niti je Tesla dampingovala cene. Naime, cene koje se traže za Tesline automobile s oznakom Model 3 i Model Y su nedavno uvećane, dok je Consumer Reports u izveštaju za 2021. godinu potvrdio da je razlika koja deli kvalitet BMW-a i Tesle apsolutno mizerna, a na osnovu istraživanja zadovoljstva kupaca u Americi.

Cipse se očigledno ne slaže i smatra da će Tesla vremenom zanemoćati u smislu ekonomskih parametara, sa čim se neće složiti sa nekim drugim industrijskim liderima. Na primer, šef grupacije Volkswagen Herbert Dis kontinualno odaje poštovanje Tesli i Masku, a odnedavno mu se pridružio i kolega s mesta šefa Ford, Džim Farli.+

AutoRepublika

(4495)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan

„Dampingovali“
„Consumer reports“
+ Očigledni ljubitelj Tesle.

Nula od novinara/urednika portala…

Marko

Videće oni tek kad im Mask otvori fabriku u Berlinu za koji dan.Panika panika

moron

Jbg, dosta ih žulja …