1. Home
  2. Vesti
  3. Kandidat za šefa marke Audi je (dojučerašnji) direktor nabavke BMW-a
Kandidat za šefa marke Audi je (dojučerašnji) direktor nabavke BMW-a
1

Kandidat za šefa marke Audi je (dojučerašnji) direktor nabavke BMW-a

306
1
Podelite sa prijateljima:

Prema vestima koje preneo nemački Handelsblatt bavarski proizvođač automobila sa sedištem u Ingolštatu želi da na mestu svog izvršnog direktora vidi direktora nabavke komšijske kompanije iz Minhena, BMW grupe. Dakle, Markus Disman je želja Audija. Iako Audi još uvek nije potvrdio smenu na vrhu marke, nakon hapšenja Ruperta Štadlera i privremene zamene, iz BMW-a je stigla potvrda o prekidu radnog odnosa sa Dismanom.

Da li će i kada Markus Disman biti u prilici da nastavi karijeru u Audiju zavisi od dobre volje čelnika BMW-a. Naime, opšte prihvaćeni standard u industriji predviđa takozvanu klauzulu “zabrane konkurencije”, koja poslodavcu omogućava bezbrižnost u pogledu strahova da zaposleni, u prvom redu iz redova rukovodilaca, ne pređu u konkurentsku kompaniju.

Prema navodima Handelsblatta, Disman bi morao da sačeka najmanje šest meseci pre nego što eventualno započne svoj radni staž u Audiju. Ovaj period može biti skraćen dobrom voljom starog poslodavca. Veliki je stepen izvesnosti da bi ovo odgovaralo marki Audi, jer je trenutni izvršni direktor Bram Šot, postavljen sa ciljem kratkoročnog prevazilaženja krize upravljanja, nastale hapšenjem Štadlera.

Mašinski inženjer Markus Disman se priključio kompaniji BMW tokom 2007. godine, kao pef odeljenja za pogonske sklopove bivšeg Formula ! tima BMW Sauber. Zatim je imenovan za rukovodioca odeljenja za voznu dinamiku, gde se bavio pogonskim sklopovima u diviziji za razvoj novih vozila.

Disman je, 1. oktobra 2016. godine promovisan u člana izvršnog odbora u čijoj nadležnosti se našao sektor nabavke.

Još da dodamo da se u Dismanovoj radnoj biografiji našao i Mercedes-Benz. Tamo je takođe bio zadužen za razvoj serijskih motora za štutgartski tim za Formulu 1.

(306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Odesza

Samo neka ne dira u završnu obradu marke Audi !
Jer se očito u Bmw-u zajedno sa svojim kolegama nije proslavio!