1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen sprema električni automobil u B segmentu
Volkswagen sprema električni automobil u B segmentu
4

Volkswagen sprema električni automobil u B segmentu

208
4
Podelite sa prijateljima:

ID porodica će u budućnosti dobiti model ID.1 koji bi trebalo da predstavlja električni pandan za konvencionalni Polo. 

Iako se isprva verovalo da će ID.1 stići na tržište 2022. godine, silni problemi sa pandemijom korona virusa, ali i nedaće sa softverom koje i dalje ima Volkswagen u vezi sa ID.3 i Golfom 8, odgodile su razvoj i plasman novog električnog proizvoda za 2025. godinu.

U mislima rukovodstva Volkswagena jeste da budući ID.1 zameni aktuelno električno izdanje modela up, mada je svima jasno da su to dva poprilično drugačija automobila. Osim što će ID.1 biti daleko napredniji u svakom smislu, on je ipak i mnogo veći. Naravno, pomenuti EV biće postavljen na modularnoj MEB platformi VW grupe.

Aktuelne informacije kojima raspolažu nemački mediji ističu da će ID.1 biti dugačak 4,2 m dok će međuosovinsko rastojanje iznositi 2,7 metara, odnosno nešto manje nego kod postojećeg ID.3. Germanski novinari pišu i da će stil biti sličan, te da Volkswagen cilja što veću prostranost u kabini, zarad većeg komfora.

Ono što je do sada poznato to je da će nadolazeći ID.1 koristiti bateriju čiji će kapacitet iznositi 38 kWh. Herbert Dis, šef Volkswagena, potvrdio je da će u upotrebi biti nova baterija, lišena kobalta, koja bi trebalo da bude stabilnija na hemijskom nivou, ali i da ima manju masu. Sve značajna unapređenja za dalji razvoj EV tehnologije. Budući električni mališan trebalo bi raspolaže sa dometom od nekih 300 km.

Kako kolaju glasine da je želja Volkswagena da ID.1 ima početnu cenu od oko 20.000 evra, sasvim je moguće da će u ponudi biti i baterija manjeg kapaciteta. Pored toga, prema aktuelnim informacijama ovaj model trebalo bi da se proizvodi u fabrici u Bratislavi u Slovačkoj.

AutoRepublika 

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ko će biti živ te 2025. godine da to vidi …

BojanNeki

Moraće VW da ima spremno nešto ranije kao konkurenciju Tesli od 20.000€ koji ovi spremaju za oko 3 godine, kako su najavili.

sami

Imaju oni u VW već TDI ako znaš šta je. Više se vozila proda sa tim motorima nego komplet ovih govnarskih autića na baterije . Još ćeš morat da se trudiš da sabija baterije u manja pakovanja i da pripremaš groblja za iste.

BojanNeki

Znam šta je TDI. Đubre.