1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar ne želi da odustane od sportskih automobila
Jaguar ne želi da odustane od sportskih automobila
0

Jaguar ne želi da odustane od sportskih automobila

167
0
Podelite sa prijateljima:

Uprkos sve lošijoj prodaji ovakvog tipa vozila, Jaguar ne diže ruke od sportskih modela. 

Pre svega, misli se na dvosede, male sportske automobile koji imaju dugu tradiciju u Velikoj Britaniji. Šef dizajna Jaguara, Ijan Kalam, veruje da će ovakvi modeli uvek imati mesta u gami Jaguara.

„Dvosedi su naša priča. Oduvek su bili. Ako nemate priču, ne možete izgraditi brend“, kaže Kalam. Treba mu verovati jer u svom portfoliju ima impresivan spisak dizajniranih automobila: Aston Martin DB7 i DB9, Volvo C70, Jaguar XK i F-Type, i davno pre svega toga Ford Puma. Šef dizajna Jaguara veruje da je aktuelni F-Type prava esencija Jaguara. „Moramo imati takav model u ponudi“, kaže Kalam.

Ipak, iako Jaguar očito nema nameru da se odrekne sportskih modela, pitanje je u kom će pravcu ići kada se govori o motorizaciji. Ijan Kalam veruje da nas čeka potpuna elektrifikacija. „Mislim da će cela industrija biti primorana da pređe na električnu energiju i da je to budućnost automobilizma. Ali kada je reč o sportskim automobilima, tu je stvar nešto drugačija“, kazao je dizajner britanske marke i ostavio misteriju po pitanju pogona naredne generacije F-Typea.

Aktuelna iteracija je na tržištu od 2014. godine, a restilizacija je obavljena 2017. godine, što upućuje da je moguće da Jaguar uveliko sprema naslednika.

AutoRepublika 

 

 

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments