1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovan Mercedes-Benz S klase Coupe (galerije)
Restilizovan Mercedes-Benz S klase Coupe (galerije)
0

Restilizovan Mercedes-Benz S klase Coupe (galerije)

461
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz je lansirao restilizovanu S klasu ranije tokom godine, a sada na red dolaze kupe i kabriolet modeli. Naravno, biće predstavljeni u Frankfutu, a to je – sledeće nedelje.

Sasvim je jasno da izmene na kupeu i kabrioletu prate one koje su već urađene na sedanu.

Novi je 4,0-litarski biturbo V8, isti onaj koji se nalazi ispod haube S560 sedana. Ovaj motor dolazi iz AMG GT-a, a za potrebe S560 Coupea isporučuje 470 ks i 700 Nm. Mercedes kaže da sprint do „stotke“ obavlja za 4,5 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. 4Matic pogon je standardan, tako da S560 ne može da se dobije sa zadnjim pogonom.

Redizajnerinali su odbojnici, nova su kućišta farova i OLED zadnja svetla, kao i završeci izduvnih cevi.

Mercedesov novi „Energizing Comfort“ interfejs je standardan, s unapred postavljenim režimima koji aktiviraju grejanje sedišta, masažu, ambijentalo osvetljenje, režime vožnje, pa čak i muziku.

Enterijer izgleda fantastično i dostojan je najskupljih modela na planeti.  Redizajnirani volan na sebi ima dugmiće osetljive na dodir, koji su debitovali u E klasi. COMAND info-zabavni sistem sa ekranom od 12,3 inča je sada spojen s instrument klasterom, tako da je dobijen jedan veliki integralni panel.

S63 je pogonjen moćnijom verzijom AMG 4,0-litarskog V8 sa 612 konja i 900 Nm, uparenim sa devetostepenim menjačem s dvostrukom spojnicom.

Kao i drugi AMG 63 modeli, i S63 Coupe je dostupan isključivo s 4Matic pogonom na sve točkove. Naravno, s obzirom na to da se radi o AMG Performance 4Matic + verziji, obrtni moment je u potpunosti varijabilan i premešta se između prednjih i zadnjih točkova. Sprint do 100 km/h obavlja za 3,5 seundi, a maksimalna brzina je ograničena na 300 km/h. Performantni izduv i AMG Sport Suspension ogibljenje su standardni.

Instalirane su i veće kočnice sa diskovima od 15 inča napred i 14 inča pozadi. Naplaci od 20 cola su standardni, zajedno sa performantnim pneumaticima.

Sve modifikacije na karoseriji i enterijeru primenjene na S560, prenesene su i na S63, mada AMG model deluje više preteće.

AMG S65 Coupe je naravno perjanica. Ispod haube poseduje 6,0-litarski biturbo V12 sa 630 ks i 1.000 Nm. Menjač je sedmostepeni automatski u ovom slučaju.

Mada najsnažniji, AMG S65 nije najperformantniji među predstavnicima S klase Coupe. Naime, pola sekunde je sporiji od AMG S63 u sprintu do stotke, dok mu je maksimalna brzina jednako elektronski ograničena.  S65 dolazi isključivo s pogonom na zadnje točkove.

I S65 i S63 se opciono mogu dobiti sa različitim 20-inčnim naplacima, AMG Night Package i Carbon Fiber Package paketima, kao i karbon-keramičkim kočnicama.

Sve verzije u prodaju kreću sledeće godine.

(461)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments