1. Home
  2. Vesti
  3. U izvršnoj strukturi marke VW samo je Dis iznad njega
U izvršnoj strukturi marke VW samo je Dis iznad njega
0

U izvršnoj strukturi marke VW samo je Dis iznad njega

159
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa je objavila da je Ralfa Brandštetera postavila na novouspostavljenu funkciju rukovodioca za tekuće poslovanje (Chief Operating Officer – COO) marke VW.

Na ovaj način, veteran Volkswagena postaje drugi čovek marke, odmah ispod izvršnog direktora Herberta Disa, koji vodi ceo konglomerat u čijem sastavu se nalaze još i sledeći auomobilski brendovi: Audi, Porsche, Lamborghini, Bentley, Škoda i Seat.

Brandšteter ostaje član upravnog odbora Volkswagena koji je zadužen za ciklus nabavke, a sada je dobio na odgovornost i oblast tekućeg, operativnog, dnevnog rukovođenja poslovanjem marke.

Na ovaj način, Dis se oslobađa značajnog dela svakodnevnih obaveza koje su ga u datim okolnostima dodatno opterećivale, iako je obaveze delio sa Frankom Velšom, koji obavlja funkciju šefa tehničkog razvoja marke. Ovim potezom se nastavlja uspostavljanje novog rukovodećeg tima koji promoviše i novu poslovnu strategiju nemačkog giganta, u svojevrsnom otklonu od dizel skandala i zaokretu ka velikoserijskoj proizvodnji elektrifikovanih vozila.

Novopostavljeni direktor ima 49 godina, prošao je obuku u Volkswagenovoj fabrici u nemačkom gradu Bruncvik. Studirao je industrijski inženjering, a VW grupi se priključio 1993. godine. Na hijararhijskoj lestvici je napredovao krećući se kroz sektor nabavke. Radio je na raznim tržištima. Prvi deo karijere je krunisao postavljenjem na mesto direktora nabavke marke Seat, tokom 2008. godine.

U 2010. godini, Brandsteter je postavljen za šefa nabavke grupe za poseban segment, a dve godine kasnije je na poverenje dobio i proces nabavke za sve nove proizvode grupe. U oktobru 2015., postao je ovlašćeno lice za zastupanje kompanije Volkswagen AG, a koju nedelju kasnije, konačno i šef odeljenja za nabavke marke VW.

Objavljujući promociju dragog kolege, Herbert Dis je izjavio: “Ralf Brandšteter poseduje izvanredna znanja iz oblasti komercijale i tehničke ekspertize. Na novoproklamovanoj poziciji – COO, biće u prilici da pruži odlučan doprinos napretku Volkswagen marke.”

Dr Dis je smenio Matijasa Milera na čelu Volkswagen grupe u aprilu ove godine. Miler je na mestu izvršnog direktora proveo dve i po godine, sanirajući posledice dizelgejta iz vremena Martina Vinterkorna, koji je bio njegov prethodnik na tom rukovodećem mestu.

(159)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments