1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Passat Variant R-Line – kako VW-ov karavan može da bude poželjan
Volkswagen Passat Variant R-Line – kako VW-ov karavan može da bude poželjan
1

Volkswagen Passat Variant R-Line – kako VW-ov karavan može da bude poželjan

2.41K
1
Podelite sa prijateljima:

Čak 80 odsto prodaje Passata u Evropi se odnosi na flotne kupce, tako da ne čudi što se Volkswagen ne trudi mnogo da ostvari dublje veze s individiualnim mušterijama. Iz tog razloga, teško da ćemo videti još neki Passat W8 ili R36.

Međutim, restilizovani model je prišao dosta blizu navedenim primercima sa Variant R-Line verzijom, koja će se naći na ženevskom štandu.

Sasvim je jasno da je ovo odgovor na pitanje „da li postoji Passat koji bi privukao nekog automobilskog entuzijastu?“. Pored toga, ovo izdanje je prilično ekskluzivno, s obzirom na činjenicu da će biti proizvedeno u samo 2.000 jedinica.

Što se pogonskih agregata tiče, tu su dva prava „snagatora“ iz VW palete, u kombinaciji s 4Motion pogonom i DSG menjačem. Reč je o biturbo 2.0 TDI s 240 ks i 2.0 TSI s 272 ks. Koji god da se odabere, bez problema može da stane „na crtu“ s Golfom GTI.

Naravno, što se tiče R-Line aero paketa, on neće biti rezervisan isključivo za specijalnu ediciju, već će moći da se dobije i uz regularan model po dodatnoj ceni, bilo da se radi o karavanu ili limuzini. Ipak, R-Line Passat dobija „zatamnjene“ naplatke od 19 cola, koji kao da su „ukradeni“ s Golfa R.

Crna boja dominira i u unutrašnjosti. Tu su R-Line sportska sedišta s centralnim panelom od napa kože i bočnih naslona u „karbon“ koža maniru. Aluminijumske papučice i ploče na pragovima zaokružuju stajling.

Ne treba zaboraviti ni na standardnu tehnologiju, koja uključuje „Digital Cockpit“, odnosno digitalnu instrumentaciju. Tu je staklom prekriveni ekran Discover Pro navigacionog sistema s integrisanom SIM karticom. VW je instalirao i podesive amortizere iz Arteona, a ESC može u potpunosti da se isključi.

Standardna oprema uključuje i novi IQ.Light LED matrični svetlosni sistem, „Area View“ kameru i „Travel Assist“ sistem s parcijalnom autonomijom do 210 kilometara.

AutoRepublika

 

(2410)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Čak 80 odsto prodaje Passata u Evropi se odnosi na flotne kupce, tako da ne čudi što se Volkswagen ne trudi mnogo da ostvari dublje veze s individiualnim mušterijama.“

A kod čkode individualni kupci kao imaju učešće od 80% …