1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Sandero je najprodavaniji automobil u Španiji
Dacia Sandero je najprodavaniji automobil u Španiji
15

Dacia Sandero je najprodavaniji automobil u Španiji

1.01K
15
Podelite sa prijateljima:

Rumunski niskobudžetni hečbek nastavlja da niže uspehe.

U Španiji je tokom novembra dostavljeno 66.399 novih automobila, što predstavlja pad prodaje od 13,2% naspram referentnog perioda prethodne godine. Od početka tekuće godine, zaključni sa prošlim mesecom, u toj mediteranskoj državi upisano je nešto više od 773.000 registracija, što je blagi rast od 3,8% naspram 2020. godine.

U novembru Španci su se najradije odlučivali za kupovinu Dacije Sandero. Za rumunski subkompakt novac su potrošila 2.264 potrošača, što je bilo dovoljno za prvu poziciju na listi najprodavanijih.

Iza njega, na podijumu, završili su Hyundai Tucson (2.105) i Peugeot 2008 (1.996). Među pet najbolje plasiranih našli su se i Toyota Corolla i Peugeot 208. Corolla je imala 1.684 isporučene jedinice, dok je 208-ica indeksirala 1.669 registracija.

Top 10 najpopularnijih automobila u Španiji u novembru:

Ranking Model Novembar 2021.
1. Dacia Sandero 2.264
2. Hyundai Tucson 2.105
3. Peugeot 2008 1.996
4. Toyota Corolla 1.684
5. Peugeot 208 1.669
6. Toyota C-HR 1.596
7. Nissan Qashqai 1.533
8. Volkswagen T-Roc 1.370
9. Citroen C4 1.369
10. SEAT Arona 1.328

AutoRepublika 

(1012)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matori

U Seatu bio neki štrajk?

moron

Zao si 🙂

S mile

Sa ovim opštim poskupljenjem, mnogi će spustiti loptu, i kupiti Daciu umesto nekog željenog auta.

Dolazi pravo vreme za Daciu…

Ide prodaja u nebo

moron

Mislim da će Jogger biti pravi tržišni hit, posebno u segmentu sedmoseda.

Iznogud Časni

Kupices ti a i mi svi skupa s tobom , đoku a ne Daciju, kad nas se ova hiperinflacija dočepa uskoro. Zar ne vidiš da su sve cijene otišle nebu pod oblake?! Kola krompira skuplja tri puta neg lani,itd.
Evropska banka nastancala para, hiljade milijardi bez pokrića,a i burazeri sa onu stranu bare takodje. Vrlo sinkronizirana akcija. Može li neko naći podatak ko upravlja tim bankama ?

M M

Ali Tucson na mestu br. 2.
Gutač benzina. Kolko se ovo njih zajebalo? 2105 !?? Prazna glava, a ima se para, to je odgovor

moron

Pa, kako znaš pogonsku strukturu prodatih Tucsona? Imaju u ponudi dve vrste benzinaca ( običan i MHEV), imaju dizel, imaju običan hibrid (HEV) i plug-in hibrid (PHEV). Ne mora da znači da su sve „gutači benzina“.

M M

Mislim da ovi koreanci se odrekli dizela. Ove hibride i sl. ne računam u automobil. To je druga kategorija,, namenjenja ljudima koji bi da se igraju, pametuju a sve o svom trošku

Iznogud Časni

Odrekli se dizela?! Namjestaljka! Ista kao i ona u bitci kod Adrianopolja! i poslije kao sto su germani, divlji i bijedni Goti sredili Rimljanje. Kao kad je Partizan u Ljubljani oteo titulu Hajduku! Namjestaljka! Valens je bio Arijanac tj vodja arijanaca u Carstvu. A na istoku, osta Gracijan, Valensov bratic, koji ce poslije da padne pod teski uticaj svecenika sa rimskog brda Vatikan. Kad nesretnog Valensa ubiju Goti, tad ce GRacijan da postavi svog cojka u Stambolu na Bosforu, katolika, a onda ce da ukine arijanstvo i paganstvo. Znaci, ako je ko imao koristi od smrti Valensa, to je sef… Pročitaj više »

TheStig

Kakvog ovo imamo novog radikalistu u komentatorima?Jel ovo podmladak iz skole Ludog Selena?🤣

Iznogud Časni

koji ti je taj radikalista?

TheStig

Pa ovaj neki M M.

Iznogud Časni

E, ne bih znao. Ja samo objasnjavam da je to odricanje od dizela, jednostavno, namjestaljka. A onda bih da objasnim razne namjestaljke kroz jednu najvazniju namjestaljku koja se ponavlja, a naravno kroz dozivljaje naseg Muse kao svjedoka svih tih desavanja. Znaci, Grci su smislili plan raspada naseg carstva, koristeci bumerang! I to je bio, najveci prevaranti, tj rimljani 😀 su sjebali Valensa i instalirati katolike u Stambol. A onda ce aristokrati isocnog cartsva tj grci sjetivsi se tog stosa, poslati iste te germane tj Gote pravo na Rim, sa istim planom koji je bio malo savrseniji od katolickog, Goti ce… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Zaboravio sam rec da je nas Musa bio zacetnik te ideje, kao sto smo vidjeli kad je galamio u rimskom saboru. Pitao je Musa, sta da radi nasi stari rimljani, staro rimsko plemstvo i et ga novi katolicki biskup, sto nekad na vrh brda vatikanskog slavise druga Mitru ko boga, a danas druga hristosa, ajd ti to meni reci? Ako budemo cekali, veli Musa, eto nam stadion PAOKA.a u po Rima, a mi mozemo da rezerviramo karte za vazdusnu banju tamo negdje u libijskoj pustiniji, i to ako budemo imali srece, rece Musa u sabornici. E pa netje da moze… Pročitaj više »

Rikošet

Po meni najveća senzacija u oktobru, ali uopšte je Hyundai Tucson, jer je „najskuplji“ automobil među najprodavanijima, pa je samim tim i profit kojeg on donosi Hyundaiju uprkos manjem broju prodatih jedinica u odnosu na lidere sigurno veći i značajniji…