1. Home
  2. Vesti
  3. Francuska premijum marka okreće leđa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem
Francuska premijum marka okreće leđa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem
1

Francuska premijum marka okreće leđa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem

275
1
Podelite sa prijateljima:

DS je potvrdio da će od 2025. u svojoj ponudi imati isključivo elektrifikovane modele, odnosno da će se posvetiti hibridnim i električnim automobilima. 

Ovaj proizvođač već se može pohvaliti sa dva velika dostignuća. Prvo, svaki njihov model ima i elektrifikovanu varijantu, i drugo ovo je brend sa najnižom flotnom emisijom štetnih gasova u premijum klasi. I tu nije kraj… DS planira da sva njegova vozila plasirana nakon 2025. godine budu dostupna samo u baterijskim izdanjima.

Tako su Francuzi rešili da se još više posvete elektrifikaciji koja je duboko utkana u DNK ove marke, još od samog njenog nastanka. DS već nudi niz alternativnih vozila, a ovaj brend vredno radi i na promociji baterijskih automobila kroz učestvovanje u seriji Formula E, čiji su deo još od 2015. godine.

Prvi naredni novitet galskog premijum brenda biće predstavljen vrlo uskoro – već 3. februara. Radi se o novoj generaciji modela DS4, od koje se zaista mnogo očekuje. Naravno, neizbežno je i da ovde bude primenjena elektrifikacija.

Buduća iteracija DS4 biće postavljena na EMP2 arhitekturi PSA grupacije, što u prevodu znači da neće biti električnog izdanja ovog modela, ali hoće hibrida. Tako će u ponudi biti plug-in hibridni pogonski sklop koji čine četvorocilindarski benzinski agregat od 180 ks i jedan elektromotor od 110 ks. Vozaču će ukupno na raspolaganju biti 225 ks, a domet koristeći samo električnu energiju iznosiće 50 km.

DS već ima i jedan EV u svom portfoliju i to DS3 Crossback koji je sredinom prethodne godine bio na našem testu.

AutoRepublika

(275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Uskoro će svi premijum brendovi preći „na struju“, to im je odličan izgovor da još dignu cene.