1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serije 1 – Blago osvežen sedan
BMW serije 1 – Blago osvežen sedan
0

BMW serije 1 – Blago osvežen sedan

731
0
Podelite sa prijateljima:

BMW serije 1 postiže zapažen komercijalni uspeh na oba tržišta na kojima se nudi. U pitanju su, da podsetimo, Kina i Meksiko, gde je kompaktna limuzina čest prizor na ulicama. Proizvodnja malog sedana je organizovana u Kini, a sada je po prvi put od uvođenja u ponudu, prošao kroz prilično diskretnu restilizaciju.

Dodirne tačke sa “pravom” serijom 1 postoje, ali se hedžbek i sedan, ipak temeljno razlikuju. Dok je globalna, odnosno varijanta sa petoro vrata utemeljena na kompanijskoj platformi namenjenoj vozilima sa pogonom na točkove zadnje osovine, dotle limuzina deli bazičnu arhitekturu sa serijom 2 Active Tourer, kao i krosoverima X1 i X2.

Dakle, sedan verzija najmanjeg BMW-a koristi jednostavnije inženjering rešenje sa pogonom na prednje točkove, pa se onda, verovatno sa pravom pitamo, zašto je Bavarci nisu nazvali serija 2 Limo Tourer.

Promene su donele sitnija unapređenja na čeonom delu vozila, pa tako osveženi kompakt u vizuelnom smislu više asocira na BMW X2. Sada je prednji kraj agresivnijeg izgleda, uz očiglednu želju proizvođača da taj iskorak ne bude na teret elegancije. Novina su proširen izbor nijansi kojom je obojena karoserija, kao i novodizajnirane felne izrađene od lake legure.

Unutrašnjost krase materijali višeg nivoa kvaliteta, multimedijalni system je usklađen sa najnovijim trendovima proizvođača u tom segmentu, pri čemu se naglašava opcija bežičnog povezivanja, odnosno Apple CarPlay sistem. Kinezima i Meksikancima je sada dostupan i adaptivni tempomat, kao i asistencija vozaču u uslovima saobraćajnih zagušenja, što ranije na ovom modelu nije bio slučaj.

Izbor pogonskih grupa je ograničen na benzinske verzije koje isporučuju 136, 192 ili 231 konjsku snagu. Za one koji nisu do detalja upoznati sa nomenklaturom bavarskog proizvođača luksuznih vozila, radi se o modelima koji nose oznake: 118i, 120i i 125i.

Zavisno od izabrane verzije, kupci mogu dobiti ručni šestostepeni ili automatski sedmostepeni menjač sa dvostrukom spojnicom. Kao i kod drugih modela nemačkog proizvođača, M Sport se nalazi u ponudi, a očekivanje je da će upravo on biti izbor većine.

AutoRepublika

(731)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments