1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Toyota Land Cruiser stiže u aprilu iduće godine
Nova Toyota Land Cruiser stiže u aprilu iduće godine
11

Nova Toyota Land Cruiser stiže u aprilu iduće godine

490
11
Podelite sa prijateljima:

Legendarni japanski terenac uskoro će dobiti novu generaciju. 

Prema prvim informacijama koje stižu od japanskih stručnih medija, novi Land Cruiser neće dobiti naprendiju platformu koju smo već videli kod Toyote, već će zadržati aktuelnu arhitekturu. No, promena će biti mnogo na drugim poljima…

Sigurno je da će biti mnogo izmena na planu palete motora. Već neko vreme kolaju glasine da će nova generacija Land Cruisera biti dostupna sa hibridnim pogonskim sklopom koji će uključivati 3,5-litarski V6 benzinski motor. Sigurno je da će nova iteracija japanske ikone zadržati u ponudi i dizel agregate, mada je pitanje da li će oni biti dostupni u svim regionima. Postoji realna šansa da ne stignu do Evrope.

Veruje se da će novi Land Cruiser doživeti velike promene kada je reč o dizajnu, ali opet, ne treba očekivati značajnije promene formi i gabarita. Ono gde se može očekivati iskorak jeste upotrebaa još modernije tehnologije u kabini, ali i primena još naprednijih sistema aktivne bezbednosti.

Postoji glasina i da bi Toyota mogla da plasira GR verziju Land Cruisera, mada nije jasno da li bi to bila performantna varijanta, ili izdanje namenjeno za ljubitelje tvrdokorne terenske vožnje. Bilo kako bilo, novu generaciju Land Cruisera videćemo u aprilu 2021. godine.

AutoRepublika 

(490)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
hercegovac

Land Cruiser i G klasa, pa nekoliko mjesta prazno……………raduje me sto se Cruiser nastavlja svoj zivot, iako ce vjerovatno biti ugasen za americko trziste (bolje se prodaje Sekvoja, koja je jeftinija), jer bi bila velika steta da Cruiser potpuno prestane sa proizvodnjom obzirom da je zahvaljuci neunistivosti ovog terenca Toyota izgradila svoju reputaciju pouzdanosti i jedan je od rijetkih pravih terenaca koji je odolio bespotrebnom sminkanju.

Dikh tu kava

Троцилиндраш из Јариса, а за „перформантне“ верзије 1.2 из Короле су једноставно „must“, и опстанак у Европи је зацементиран..

moron

Da li si ti video kako je taj GR Yaris sa 3 cilindra „odrao“ Hondu civic Type R sa 4 cilindra ( radio je Mat Watson taj „test“ )?

J4ZZ3R

Nemoj da siris dezinformacije, bilo je 2:2 što opet govori o fantasticnom potencijalu, alu svakako nije „dranje“ 🙂

Dikh tu kava

Истини за вољу, престао да гледам после „power steering malfunction“..

moron

Pa, dobro, ne mora vozilo biti u stanju da baš svaki put krene iz stanja mirovanja …

D_C

Pricas o motorizaciji za Land Cruiser? 😜😂

Dikh tu kava

Наравно. Екологија..

D_C

Bas sinoc pricali moron, Stari dejan i ja o J70 – ispod teksta ‘Ričard Hemond “ispljuvao” novi Land Rover Defender (VIDEO)’

Stari Dejan

Naša priča ispade kao dobra uvertira za ovo danas, zar ne?

D_C

👍