1. Home
  2. Vesti
  3. Englezi ambiciozni, žele punjače za električne automobile u svakom novom domu
Englezi ambiciozni, žele punjače za električne automobile u svakom novom domu
0

Englezi ambiciozni, žele punjače za električne automobile u svakom novom domu

134
0
Podelite sa prijateljima:

Britanija se priprema za potpuni prelazak na električna vozila. 

Jedan od glavnih problema modernih električnih automobila jeste nedostatak adekvatne infrastrukture – odnosno mreže brzih punjača. Iako stanice za punjenje niču po velikim evropskim gradovima, sve je to u ovom trenutku nedovoljno.

Električni automobili postaju popularniji, sve ih je više na ulicama, ali je problem i što brzina punjenja baterija je još uvek na niskom nivou. Stoga velike gužve na stanicama za punjenje baterija, što je velika mana ovakvog tipa vozila.

London je jedna od metropola na Starom kontinentu koji posebno muku muči sa nedostatkom brzih punjača. Gradske vlasti britanske prestonice očajnički žele da smanje emisiju štetnih gasova, a za to se oslanjaju na obilniju upotrebu električnih automobila.

Dakle, jedan od prvih koraka ka rešavanju problema sa punjačima jeste uvođenje istih u većinu domova. Britanska vlada razmatraće u narednom periodu da uvede pod obavezu instaliranje specijalnih punjača u sve nove kuće, kao i da se isti moraju postaviti na parkinge privatnih i javnih zgrada.

Veći problem će biti primena ovih pravila u starim delovima gradova koji nemaju neophodne uslove za postavljanje ove infrastrukture.

Britanci predlažu da se u tim delovima uvede tehnologija koja će omogućiti beskontaktno punjenje automobila. Kritičari plana kažu da će se potrošnja struje drastično uvećati i postavljaju pitanje može li Britanija da izdrži takav nalet električnih vozila?

Vlada planira da usvoji niz mera koje će stupiti na snagu naredne godine. Tako će svi javni punjači morati da podržavaju sistem plaćanja beskontaktnim karticama, i ukinuće se prepaid sistem koji postoji kod određenih provajdera brzih punjača.

AutoRepublika 

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments