1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Daimlera upozorava na posledice Bregzita
Šef Daimlera upozorava na posledice Bregzita
0

Šef Daimlera upozorava na posledice Bregzita

199
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Daimlera, Diter Ceče, upozorio je da će jedan od glavnih faktora koji će uticati na automobilsku industriju u 2019. godini biti odlazak Velike Britanije iz EU. 

U razgovoru sa novinarima na tradicionalnoj, godišnjoj konferenciji za medije, Ceče je istakao da će tekuća godina biti teška za sve proizvođače iz nekoliko razloga. „Razni trgovinski ratovi, stagnacija kineskog tržišta i Bregzit su najveće brige automobilske industrije. Uz to ni oscilacija pojedinih valuta nam ne ide u prilog“, rekao je šef Daimlera.

Kada je reč o samoj Velikoj Britaniji, Ceče navodi da je ta zemlja četvrto po veličini tržište za nemačkog giganta, te da će svi osetiti potrese koje bi eventualno izazvao takozvani. tvrdi Bregzit, odnosno odlazak iz Unije bez sporazuma o slobodnoj trgovini.

Iako su prihodi u 2018. godini za Daimler porasli, profit je opao. Diter Ceče tvrdi da su u pitanju posledice ogromnih ulaganja koja su otpočeta prethodne godine. „Elektrifikacija automobila je ogroman trošak, ali je ulaganje u budućnost“, kazao je šef Daimlera.

Odlazeći rukovodilac nemačkog diva potvrdio je da će i ove godine investirati u razvoj samovozećih kamiona, a testovi ovakvih vozila trebalo bi da se sprovedu u SAD.

AutoRepublika 

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments