1. Home
  2. Vesti
  3. Audi TT RS u kupe i roudster verziji restilizovani
Audi TT RS u kupe i roudster verziji restilizovani
0

Audi TT RS u kupe i roudster verziji restilizovani

199
0
Podelite sa prijateljima:

Porodica modela Audi TT je tokom prethodnog leta već bila predmet unapređenja, pa su kroz proces restilizacije izmenjeni pogonski sklopovi u ponudi. Jedine verzije koje nisu osvešene, praktično su bile one najekstremnije, odnosno one sa oznakama RS.

Sada su performantene varijante kupea i roudstera iz Ingolštata došle na red, a osveženje koje se dogodilo sa pola godine kašnjenja u odnosu na ostatak game, nije donelo ništa što se nije i očekivalo.

Kupe u „Turbo plavoj“ nijansi

Srce automobila nije bilo predmet izmena. Obe varijante, kupe i roudster, su nastavile da koriste (neparni) petocilindarski turbo agregat zapremine 2,5 litra, koji isporučuje 400 konjskih snaga uz 480 Nm obrtnog momenta.

Motor je najbolji drug sa S tronic sedmostepenom automatskom transmisijom sa dvostrukom spojnicom, a snaga se prenosi na točkove obe osovine pute višelojne ploče na zadnjoj osovini. Sledstveno, performanse osveženih verzija su ostale identične, pa se za ubrzanje iz mesta do “stotke” i dalje potroši 3,7 sekundi, ukoliko ste za volanom kupea. Pređite u verziju sa otvorenim krovom i za istu radnju ćete potrošiti 0,2 sekunde više.

Verovatno već shvatate i sami. Dakle, sve izmene su čisto kozmetičke prirode. Na primer, bočni usisnici vazduha u prednjem odbojniku su sada gabaritniji, iako se centralni deo branika nije menjao. Na zadnjem delu vozila su se pojavili crni umeci koji imitiraju prisustvo vazdušnih kanala.

Izmene su zahvatile i putničku kabinu, baš kao i ponudu naplataka izrađenih od lake legure. Ovde se radi samo o vizuelnim promenama, s obzirom da su dimenzije pneumatika u ponudi ostale nepromenjene (19 ili 20 inla).

Kao što je to bio slučaj i u prošlosti, Audi TT RS i dalje može biti naručen sa prednjim svetlosnim grupama u matriks tehnologiji, dok zadnje svetlosne grupacije koriste OLED tehnologiju koja se tako naziva zbog upotrebe najtanjih organskih LED dioda. Lako ih je prepoznati po neobično ubojitom svetlosnom snopu koji pružaju, kao i po homogenosti istog.

Prodaja, pa možemo reći, samo nominalno unapređenih primeraka, počinje u proleće. Poznate su i cene koje je proizvođač odredio za matično tržište. One kreću od 67.700 “evrića” za kupe verziju, a ukoliko ste ljubitelj vožnje sa vetrom u kosi, konfigurisanje pokrećete sa već, u džepu prisutnih 70.500 evropskih novčanica.

Koliko je Audi TT RS popularan automobil, možda najbolje govori pikantan podatak o prodaji na tržištu najgabaritnije zemlje na svetu (Rusije, naravno). U protekle dve godine, tamo je isporučeno ukupno 26 primeraka ovog modela.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments