1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Volkswagen Passat Pro i dalje stiže kao limuzina
Novi Volkswagen Passat Pro i dalje stiže kao limuzina
8

Novi Volkswagen Passat Pro i dalje stiže kao limuzina

6.43K
8
Podelite sa prijateljima:

U Evropi je novi Passat B9 debitovao isključivo u karavanskom formatu, a na evropskom tržištu neće biti drugih tipova karoserije.

Međutim, VW i dalje priprema tradicionalni model u formi limuzine sa četiri vrata za Kinu! Novi VW Pasat Pro pojavio se u bazi podataka o sertifikatima Narodne Republike Kine, a debi se očekuje u trećem kvartalu.

Ovde je važno da se ne zbunite, jer sadašnji kineski Passat predstavljen 2018. nema nikakve veze sa nekadašnjim evropskim imenjakom. Takođe je izrađen na platformi MQB, ali je dizajniran specijalno za Kinu, primetno je veći (4.948 mm) i ima originalnu karoseriju.

A budući Passat Pro je najbliži srodnik novog karavana: prednji deo karoserije je potpuno isti, sve do oblika prednjeg usisnika vazduha, ručica na vratima i retrovizora. Evropski i kineski Passat ponovo će biti varijante istog automobila.

Zadnji deo Proa je originalan – sa dodatnim prozorima na zadnjim krovnim stubovima i posebnim poklopcem prtljažnika. Izbegnuto je spajanje karoserije sa sestrinskim liftbekom Škodom Superb.

Pored toga, Passat Pro je duži od svojih evropskih rođaka: međuosovinsko rastojanje je povećano na 2.871 mm (plus 30 mm), ukupna dužina je 5.006 mm. Širina je 1.850 mm, a visina 1.489 mm. Postojaće i sportski paket sa agresivnijim „bodi kitom“.

Do sada su za kineski Passat najavljene samo čisto benzinske verzije sa turbo motorima 1.5 (160 KS) i 2.0 (220 KS). Punjivi hibridi, ako se pojave, stići će kasnije. Drugih tehničkih detalja još nema.

Inače, u Kini će biti još jedna verzija ove limuzine: budući VW Magotan sa istom karoserijom, ali drugačijeg dizajna, sertifikovan je početkom godine. Dva modela bi trebalo da uđu na kinesko tržište istovremeno.

AutoRepublika

(6430)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

ma sve je to isto smeće koje se kod nas prodaje od 2015 samo drugačija plastika i lim

Matija

Ako se vec proizvodi i prodaje u Kini, nije iskljuceno da ce se pojaviti i u Evropi kao dopuna programa. Statistika govori da prodaja Pasata u EU ima proporciju od 80% kombi i 20% limuzina. Duzina od 5,0 metara ovde se smatra gornjom granicom sa kojom jos moze da se provlaci kroz uske ulice starih delova grada. Rastojanje osovina od 2,871 m verovatno moze da omoguci krug okretanja precnika do 12 m prema kome su dimenzionisani svi prila parkinzima. Da je to za brojne vozace suvise malo vidi se po tragovima cesanja karoserije po okolnim zidovima. 🙂 Dizajn – auto… Pročitaj više »

Zoca

Na kakve karikature su spali,setimo se samo dizajna Pasata 1988.

Mustang

vw i škoda jednostavno moraju da prave na izgled odvratne i bezlične automobile,
jer kad ih ne bi takve pravili, kada bi imali dizajn npr pežoa ili mazde,
onda audi ne bi imao nikakvu svrhu, ne bi nikada bio lux marka,
on jednostavno mora da izgleda moćno kraj ovih sokoćala da bi se opravdala njegova visoka cena,
jedini vw koji je po meni ikada bio atraktivan je pasat cc i čudi me da je iko mogao da kupi a4 a kamo li superb kraj takvog dizajna,
ali naravno kratko je trajao i vrlo brzo je unakažen novom generacijom.

Matija

Skodin dizajn je vec duze vreme mnogo bolji od VWovog.

Mustang

Pa i to se slazem
A tek nova podmarka kupra

Milek

Hahahah ovo ne znas na sta pre lici. Pozadi svetlosne grupe kao iz Peugeota, linija kao od Fiata ili opet nekog Francuza. VW je prs’o kao lajsna.

Trt

Pre vise od 35 godina, moj drugar kupio neku Hondu, pa dosao da se pohvali,moj cale kad je video imao je originalni komentar.“ To vise ne voze ni Cigani po Becu“. A ovog VW ni Bosanci gastarbajteri