1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Grand Cherokee Trackhawk odlazi u penziju
Jeep Grand Cherokee Trackhawk odlazi u penziju
0

Jeep Grand Cherokee Trackhawk odlazi u penziju

239
0
Podelite sa prijateljima:

Jeep je spreman da premijerno predstavi potpuno novu generaciju modela Grand Cherokee, posle više od jedne decenije prethodnika pod kodnom oznakom WK2 na tržištu. Većinska ponuda benzinaca i dizela ne bi trebalo da se izmeni u velikoj meri, s izuzetkom dodavanja još neke hibridne verzije, ali kako prenose mnogi mediji u ponudi više nećemo videti onaj najpoželjniji Grand Cherokee.

Reč je primerku koji je do sada nosio oznaku Trackhawk, a pokreće ga 6,2-litarski benzinac Hellcat, koji razvija 707 konjskih snaga zahvaljujući kompresoru. S tolikom snagom sasvim je za očekivati da je Trackhawk jedan od najbržih terenaca na svetu, sa ubrzanjem iz mirovanja do 100 km/h za 3,5 sekunde i maksimalnom brzinom od 288 km/h.


Do ove informacije su stigle kolege sa sajta Mopar Insiders, koji kažu da ćemo zapravo možda i videti neki novi „Trackhawk“, ali je sasvim sigurno da se ispod haube neće kriti legendarni Hellcat agregat. Ova informacija se poklapa s onima koje je Fiat-Chrysler ranije obelodanio, a to je priča da postaje sve teže zadovoljiti nove zakone po pitanju izduvnih gasova sa velikim atmosferskim benzincima, i da budućnost leži u hibridnima i naravno električnim vozilima. U prevodu na neki jednostavniji jezik možemo reći da uživate u američkim mišićavim četvorotočkašima dok još uvek to možete, pošto je sasvim jasno da ih nećemo još dugo gledati u izložbeno-prodajnim salonima kao nove.

Ova vest i ne mora da zvuči preterano negativno, pošto Fiat-Chrysler u svojoj ponudi ima još nekoliko fantastičnih motora. Primera radi, 6,4-litarski atmosferski benzinac u modelu Grand Cherokee SRT pruža 485 „grla“, pa bi u kombinaciji sa nekim agregatom na struju mogao da nadmaši originalni Trackhawk koji je u ponudi od 2018. godine. Nije isključena ni mogućnost da vidimo i poneki turbobenzinac sa šest cilindara.

Sasvim je sigurno da će ovaj terenac debitovati i sa novim 2,0-litarskim turbobenzincem u kombinaciji sa električnim motorom, a u sadašnjem modelu Wrangler 4xe, on razvija 375 „konja“.


Ljubitelji brzine se pitaju još samo jedno pitanje, a to je šta će biti sa modelom Dodge Durango SRT Hellcat? Da podsetimo da i njega pokreće identična mehanika, a sa 710 konjskih snaga ispod haube, važi za najmoćniji serijski terenac na svetu.

AutoRepublika

(239)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments