1. Home
  2. Vesti
  3. Seat Toledo se više neće prodavati u Velikoj Britaniji. Uskoro penzija i u ostatku Evrope?
Seat Toledo se više neće prodavati u Velikoj Britaniji. Uskoro penzija i u ostatku Evrope?
1

Seat Toledo se više neće prodavati u Velikoj Britaniji. Uskoro penzija i u ostatku Evrope?

225
1
Podelite sa prijateljima:

Seat je tiho i nenametljivo prošle nedelje povukao iz prodaje model Toledo na Ostrvu. 

Britanski stručni mediji navode da Toledo zapravo nikada nije ni bio Seat, u čemu definitivno ima istine. Prvi put se pojavio 1992. godine, kao prepakovani Golf 2, a danas je blizanac Škode Rapid i proizvodi se u pogonima češke marke. Kako je i pomenuti Rapid več predviđen za odlazak u istoriju isto se nameće i kao logičan izbor za Toledo.

Takođe, ovaj model nije se dobro pokazao na tržištu i u poslednje dve godine beleži katastrofalnu prodaju u Evropi. Seat je u 2016. godini prodao 9.071 primerak Toleda, dok je prošle godine do novih vlasnika stiglo samo 6.726 komada.

Da li će Seat ponuditi zamenu za Toledo, ili možda novu generaciju s obzirom na to da je aktuelna na zalasku karijere? Najverovatnije neće. Pre svega, u pitanju je segment koji trpi veliki pad prodaje usled navale SUV/krosovera. Potom, Škodin Rapid dobiće naslednika u modelu Scala, što asocira na to da bi eventualni sukcesor Toleda morao biti prepakovana Scala, čime se otvaraju vrata kanibalizmu unutar VW grupacije. Tu je naravno i činjenica da sam VW vidi Seat kao uvodni brend za čitavu grupaciju, te je španskoj marci namenjena uloga da „glumi“ brend za mlađu populaciju. Sa poželjnošću SUV segmenta, daleko je verovatnije da će Španci plasirati još jedan krosover nego li naslednika za promašeni Toledo.

Osim toga, Seat je ovih dana veoma zauzet jer se finaliziraju testovi prototipa novog Leona. Ovaj model najavljen je kao prekretnica za špansku marku, a debi je zakazan za Salon automobila u Ženevi naredne godine.

 

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

U njemačkoj je to dozvoljeno ukoliko nema znaka koji zabranjuje parkiranje. Ludnica. Ja sa parkinga nisam mogao izaći, lik parkirao prek put parkinga na cestu. Odem do policije i žalim se, kažu jebi ga, ne možemo ništa. Kako ću izaći?