1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaja elektrifikovanih modela VW grupe porasla za 30 odsto
Prodaja elektrifikovanih modela VW grupe porasla za 30 odsto
0

Prodaja elektrifikovanih modela VW grupe porasla za 30 odsto

136
0
Podelite sa prijateljima:

Prodaja elektrifikovanih modela VW grupe je porasla za 30 odsto na oko 100.000 jedinica, pred „elektro“ ofanzivu, najavljenu za ovu godinu.

Otprilike trećina se odnosi na potpuno električne automobile, dok su ostali plug-in hibridi. Naravno, najprodavaniji  EV je eGolf, baterijska verzija popularnog hedžbeka. Prodaja ovog modela je porasla za 60 odsto a obim je mogao biti i veći da nije bilo „uskih grla“ u proizvodnji, rekao je šef prodaje VW grupe, Kristijan Dalhajm.

Zastoji u snabdevanju su za posledicu imali da VW nije mogao da proizvede dovoljno eGolfova da bi zadovoljio veliku potražnju, dodao je Dalhajm.

Elektro ofanziva

Audi, Porsche i Volkswagen će ove godine na tržište plasirati čisto električne modele.

Audi e-tron SUV će biti dostupan za narudžbu u Evropi krajem ovog meseca, s tim što će isporuke započeti u martu. Marka iz Ingolštata kaže da je već sada primila 16.000 rezervacija za e-tron. Porsche takođe započinje prodaju Taycan sedana ove godine, dok će Volkswagen startovati sa serijskom proizvodnjom I.D. hedžbeka u novembru. Očekuje se cena od oko 30.000 evra u Nemačkoj.

Plug-in

Prodaja PHEV modela VW grupe je porasla za skromnih 20 odsto prošle godine, uprkos popularnosti nekih modela poput Porsche Panamere E-Hybrid.

Jedan od razloga se odnosi na uvođenje WLTP testnog ciklusa, koji je izazvao „uska grla“ u proizvodnji. Da bi prioritet stavio na modele koji se prodaju u velikom broju, VW je modele poput Golfa GTE i Passata GTE privremeno povukao s tržišta. Oba automobila će biti dostupna ponovo u toku ove godine.

AutoRepublika

 

(136)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments