1. Home
  2. Vesti
  3. Kinezi žele više elektrifikovanih automobila na svojim putevima
Kinezi žele više elektrifikovanih automobila na svojim putevima
0

Kinezi žele više elektrifikovanih automobila na svojim putevima

87
0
Podelite sa prijateljima:

Kineska vlada želi da oko 25% svih prodatih automobila u toj zemlji 2025. godine čine elektrifikovana vozila, odnosno da to budu hibridi, električni modeli i oni koji koriste gorivne ćelije. 

Ovo je ozbiljno povećanje, jer su kineske vlasti 2017. godine istakle želju da udeo navedenih automobila iznosi 20%. Stručnjaci ističu da je ovo pokušaj Kineza da obnove rast prodaje novih automobila.

Iako je Daleki istok danas glavno tržište za elektrifikovana vozila, ovakvi modeli čine svega 5% od ukupnog broj prodatih četvorotočkaša. Ipak, nije samo prodaja automobila ono što interesuje kinesku vladu. Osim toga, želja je da se smanji broj vozila koja koriste naftu pre svega zbog uvoza iste, ali i zbog velike zagađenosti vazduha u Kini.

Kineske vlasti sada nisu dale projekcije za 2035. godinu, već je samo navedeno da se očekuje da električni automobili tada postanu glavni igrači na tržištu.

No, vlada je 2017. godine dala svoja predviđanja za prodaju automobila 2035. godine. Tada su očekivali da će 60% od ukupnog broja prodatih novih vozila biti pogonjeno alternativnim gorivima.

AutoRepublika 

(87)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments