1. Home
  2. Vesti
  3. Navala narudžbina za Porsche Taycan
Navala narudžbina za Porsche Taycan
0

Navala narudžbina za Porsche Taycan

496
0
Podelite sa prijateljima:

Zbog velike zainteresovanosti za model Taycan, Porsche je prinuđen da menja planove o proizvodnji. 

Iako je isprva planirano da sa traka fabrike u Štutgartu na godišnjem nivou silazi 20.000 primeraka ovog električnog automobila, nove okolnosti podigle su proizvodnju na čak 40.000 automobila na godišnjem nivou. S obzirom na planiranu ispostavu od čak 40.000 vozila, sve su šanse da će Taycan brzo nadmašiti legendarnu 911-icu koja je u 2018. godini stigla do 36.000 kupaca.

Porsche već prihvata neobavezujuće rezervarcije za Taycan u visini od 2.500 evra. Inače, električni prvenac nemačke marke debitovaće u serijskom obliku na Salonu automobila u Štutgartu ove godine, a prve isporuke očekuju se početkom 2020. godine. Mada još uvek nema nikakvih zvaničnih potvrda, očekivana početna cena za Taycan iznosiće oko 80.000 evra.

Kako predstavnici Porschea očekuju da će potražnja još rasti, moguće je da će nemačka marka otvoriti još jednu lokaciju za proizvodnju električnog modela. Kompanija iz Štutgarta zaposlila je 1.200 radnika specijalno za proizvodnju Taycana, a čitav projekat koštao je milijardu evra.

AutoRepublika

 

(496)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments