1. Home
  2. Vesti
  3. Zanimljivost dana: Taksi vožnja od 5 minuta naplaćena 930 dolara na Novom Zelandu
Zanimljivost dana: Taksi vožnja od 5 minuta naplaćena 930 dolara na Novom Zelandu
0

Zanimljivost dana: Taksi vožnja od 5 minuta naplaćena 930 dolara na Novom Zelandu

351
0
Podelite sa prijateljima:

Većina taksi vozača na Novom Zelandu je nezavisna. To znači da klijenti imaju poprilične teškoće da reše svoje žalbe u vezi sa preteranim naplaćivanjem. Po Taksi federaciji, ovaj Britanac može da zahvali sreći što je uspeo da reši svoj slučaj.

Džon Beret je bio na Novom Zelandu ranije ovog meseca i tokom boravka je pozvao taksi sa Wellington železničke stanice. Vožnja je bila kratka, trajala je ispod pet minuta a on je usluge platio kreditnom karticom. Kasnije, bio je šokiran videvši da mu je naplaćeno 930 dolara za vožnju. Naravno, uložio je formalnu žalbu.

Njegov slučaj je tek sada rešen, nakon što je Taksi federacija utvrdila o kojem je vozaču reč. On tvrdi da je reč o prostoj grešci, jer je propustio da ukuca decimalu, tako da je umesto 9,30 dolara naplaćeno 930.

Da li je greška ili ne, uglavnom direktor Taksi federacije, Džon Hart, nazvao je ovo najgorim slučajem preteranog naplaćivanja za koje je ikada čuo među nezavisnim taksistima. Većina njih to radi jer znaju da ih je teško pronaći kada ih neko prijavi, i u pravu su. Iz tog razloga Beret sebe može nazvati srećnikom.

„Dobijamo žalbe svaki dan. Beret je bio veoma srećan da je dobio svoj novac nazad“, kaže Hart.

Da bi pronašla vozača, Taksi federacija se obratila kompaniji Wellington Taxi, koja iznajmljuje EFTPOS terminale nezavisnim taksi vozačima na kratkoročnom planu. Hasan Muhamed, koji je dobio zadatak da reši albu, kaže da je bilo potrebno toliko vremena da se pronađe vozač iz razloga što se nije pojavio da podigne svoju nedeljnu platu, tako da je morao da proveri svaku EFTPOS mašinu i pronađe koja je zabeležila vožnju od 930 dolara.

Beretu su refundirana sredstva putem PayPala, a dobio je 50 dolara u ime nadoknade zbog izgubljenih živaca.

AutoRepublika

 

(351)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments