1. Home
  2. Vesti
  3. Komplet naplataka sa gumama za Bugatti Veyron – 100.000 dolara
Komplet naplataka sa gumama za Bugatti Veyron – 100.000 dolara
1

Komplet naplataka sa gumama za Bugatti Veyron – 100.000 dolara

2.62K
1
Podelite sa prijateljima:

Zapravo je reč o povoljnoj ceni, kada se uporedi s onom koju je odredio Bugatti za komplet naplataka.

Pre dva meseca, izvestili smo o kompletnom enterijeru za Bugatti Veyron koji je bio na prodaju, a sada su se na eBayu našli i točkovi zajedno sa gumama za W16 hiperautomobil iz Molshajma. Cena – 100.000 dolara, što možda na „prvu loptu“ izgleda enormno, ali podsetimo da primera radi, zamena rezervoara za gorivo košta 42.000 dolara a četiri turbo punjača 21.800 dolara (sa „rukama“ 36.000 dolara).

Reč je o autentičnim OZ Racing felnama, razvijenim za Bugatti Veyron, sa Michelin gumama sa fabričkim specifikacijama, koje su sačuvale 85 odsto dubine šare. Točkovi su u sjajnom stanju, bar vizuelno. Nov komplet  (sa gumama) košta 150.000 dolara, što znači da je poskupeo poslednjih godina. Naime, 2013., Michelin je za komplet pneumatika tražio 42.000 dolara, dok su naplaci bili dostupni za 69.000 dolara.

Ono što je u čitavoj priči interesantno je da Michelin kaže da samo dva seta guma mogu da se iskoriste pre nego što točkovi treba da budu zamenjeni, da bi se garantovao integritet sedišta pneumatika na točku prilikom vožnje Veyrona pri visokim brzinama.

Naravno, svi koji poseduju ovaj automobil nemaju problem s finansijama, ali nije zgoreg znati da gume traju samo 15 minuta kada se Veyron vozi punim gasom. Doduše, pre nego što uništite gume, ostaćete bez goriva, jer se sa papučicom gasa „do daske“ rezervoar isprazni za osam minuta.

AutoRepublika

Izvor: eBay

 

(2624)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„sa Michelin gumama sa fabričkim specifikacijama, koje su sačuvale 85 odsto dubine šare“. Slike tako ne deluju …
Ali, nezavisno od toga, ako gumu, koja nova dolazi sa 8 mm, „sačuvate“ sa „85% dubine šare“, a inače je menjate kada spadne na 4 mm, to znači da je ovoj gumi zapravo već potrošeno 30% od onog dela dubine profila koji planirate da potrošite pre zamene.