1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Niva s iznenađujućom cenom stigla u Nemačku
Nova Niva s iznenađujućom cenom stigla u Nemačku
11

Nova Niva s iznenađujućom cenom stigla u Nemačku

65.19K
11
Podelite sa prijateljima:

Prvi kontigent novog terenca Lade Nive Travel je pristigao u Nemačku. Fotografija šlepera koji je transportovao nove Nive iz Rusije do Nemačke je objavljena na društvenim mrežama, i kao što se može videti, na gornjoj platformi se nalaze četiri „stara“ primerka uz još dodatn dva u delu donje platforme bližem putničkoj kabini. Pored tih šest primeraka modela 4×4, tu su i dva primerka Lade NIve Travel.

Ono što predstavlja najveće iznenađenje u ovom izveštaju jeste najavljena cena ruskog terenca. Naime, dok klasična Niva, odnosno model 4×4 staje najmanje 14 hiljada evra, dotle će se pokušati s isporukom modela Niva Travel po početnoj ceni od 19 hiljada evra.

Nastavak prodaje terenca Lada Niva na tržištu Evropske unije, rezultat je inicijative nemačke trgovačke kuće Made in Russia GmbH. S druge strane, AvtoVAZ je objavio prestanak isporuka ovih vozila ka Evropskoj uniji još pre dve godine, kada je više bilo nemoguće obezbediti usklađenost ruskih vozila s novouvedenim ekološkim standardima na zapadnom delu kontinenta.

Ipak, germansko društvo Made in Russia GmbH je nekako uspelo da sertifikuje Nivu prema standardu Euro-6 i da je provuče kroz postupak pojednostavljene procedure homologacije. Tehničke specifikacije nisu predstavljene, ali je očito da su upravo tehnička unapređenja dovela do rasta cene koja je dostigla pomenute iznose od 13.990 evra. Tako su primerci kultnog terenca iz Rusije u Nemačkoj skoro dvostruko skuplji nego u domovini.

Uprkos opredeljenju čelnika AvtoVAZa da obustave izvoz na evropsko tržište, podaci pokazuju da tražnja i dalje postoji. Tako je prošle nedelje i jedan britansski uvoznik objavio početak ponovne ponude modela Lada 4×4, što će biti posebno olakšano napuštanjem Evropske unije od strane Ujedinjenog Kraljevstva, na koji način anglo-saksonci nisu više u obavezi da se harmonizuju s (ekološkim) propisima saveza kom su donedavno i sami pripadali. Zato Niva neće biti subjekt nikakvih dodatnih modifikacija u odnosu na verzije koje se nude baćuškama.

Za kraj da dodamo da se prve isporuke Nive na Ostrvu očekuju uskoro, a da je prodajna cena bez poreza na visokom nivou i iznosi 14.900 britanskih funti. Poslednje godine kada se Niva nudila Britancima, prodavana je po značajno nižoj ceni, ali je uprkos tome tražnja bila tolika da je te 2016. godine, otpremljeno svega šest primeraka.

AutoRepublika

(65186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ona prva do kabine ma donjoj etaži je neka baš napucana varijanta „obične“ nive.

Bane

Liči malo na BRONTO verziju

Student

Izuzetan auto. Najbolji odnos ulozenog i dobijenog. Steta sto kod nas Ladu ignorisu svi oni oni se bave automobilozmom. A valjda su i placeni za to…

Leka

Strasna Auto bolji od svih nabudjenih dzipova.

Ivan

Svi koji kažu da je bolja od „nabuđenih“ očigledno se nisu vozili u ništa drugo osim lade uostalom sve govori činjenica da ne zadovoljava standarde koji su obavezni u naprednim zemljama

BB

Svako vozilo treba staviti u kontekst upotrebe a i cijene. Neko ko živi u vrletima ili ima poslovne potrebe čiji se putevi završavaju tamo gdje i nema puteva, a sve to treba da plati sam, drukčije gleda „mekoću instrument table“.
Bbae i žabe se mogu porediti, ali ako imaju istaknutu cijenu i neki koeficijent korisnosti i upotrebe. Uostalom ne bi se proizvodio da se ne traži.

Tom

Šteta što nismo slobodna zemlja kao Rusija. Vozimo terence koje hoćemo,na levoj ili desnoj strani je volan. Nabudzeni Uazi i Nive i jos mnogo modela koje nismo ni čuli u ovoj zemlji.

Cg12

Sranje,troši kao kamjon.

Bungi

Minus nisi dobio zbog potrošnje Nive već nepismenosti.Koja ti je riječ „kamjon“.???Mnogi na riječ kamion dodaju nepotrebno „j“ , „kamijon“ a ti si izostavio „i“ i dodao nepotrebno „j“.?Čovječe, pod hitno moraš nazad u prvi razred osnovne.

Ausländer

2007 sam kupio novu 112 16v 1.6, prešao sa njom 145000, sadašnji vlasnik je na 185000. U toku tih 145000 sam potrošne delove menjao sa najboljim na tržištu, kao nppr. samoventilirajući brembo, billstein amortizeri, ngk svećice, gates set kaiševa, castrol ulje iz inostranstva (menjao na svakih 7000-8000km) itd… mogao sam i ja biti jedan od mnogih koji menjaju ulje na 20-30000, stavljaju delove sa buvljaka pa posle pljuju kako je loš auto. Od tada sam imao nov Volvo V60, Hondu Civic, VW Passat, Citroen C4 GP i još poneke, ali ako pogledam da sam VW platio 41500 kojem je brisač… Pročitaj više »

TheStig

Konačno neko iskren ko će kvazi stručnjacima ovdje objasniti mit o wagenovskom kvalitetu 🤣