1. Home
  2. Vesti
  3. FCA: Partnerstvo sa BMW-om će se intenzivirati
FCA: Partnerstvo sa BMW-om će se intenzivirati
0

FCA: Partnerstvo sa BMW-om će se intenzivirati

223
0
Podelite sa prijateljima:

Majk Manli, je u razgovoru sa novinarima italijanskog lista „Corriere della Sera“ izjavio da je moguće da će se partnerstvo sa kompanijom BMW, koje je trenutno ograničeno na sisteme autonomne vožnje, potencijalno proširivati. Ipak, to se sigurno neće desiti uskoro. Najava koju je nagovestio Menli se nikako ne može smatrati pukim ćaskanjem sa novinarima, s obzirom na to da je FCA u redovnom kontaktu sa nemačkom markom.

Fiat je objavio da će nastaviti prodaju sledećih modela na tržištu Severne Amerike: 500, 500L, 500X i 124 Spider, što su vozila iz segmenata koji nisu postojali pre nego što ih je italijanski proizvođač postavio na mapu automobilske industrije. Ta tržišna niša je mala, ali FCA ipak želi da nastavi sa ponudom bez primene politike niskih cena. Sve dok se u gami Fiata nalaze posebni modeli kakav je 500, čak i na tom tržištu, marka poseduje budućnost, uprkos niskom nivou prodaje.

Za FCA će Italija ostati najveće i najznačajnije tržiše u Evropi. Ipak, nove takse u smislu ekoloških (de)stimulansa će promeniti prodajnu sliku po segmentima. FCA je nedavno objavio da će uložiti preko 5 milijardi evra u pogone u Italiji, kako bi podržao proces elektrifikacije, promociju novih modela i razna tehnološka unapređenja.

Ukupan iznos ulaganja koje je Fiat predvideo sa ciljem usklađenja ponude sa novim trendovima iznosi 9 milijardi evra, koje će doneti promociju brojnih modela koji koriste pogonske sklopove nove generacije. Radi se o blagim hibridima, hibridima, PHEV vozilima, kao i čisto električnim verzijama.

Alfa Romeo je izolovan od Maseratija sa željom da se ova marka što više izdigne. Dalje, što se tiče brenda Lancia, Menli navodi planove prema kojim će ona ostati u ponudi samo na matičnom tržištu, a najava se odnosi samo na novi Ypsilon.

On je još naglasio da marke Jeep i RAM, ostaju noseći stubovi grupe, pa stoga neće biti otuđivani, kako su se pojavljivale spekulacije prethodnih meseci, posebno u vezi Jeepa.

AutoRepublika

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments