1. Home
  2. Vesti
  3. GMC debitovao sa novom Sierrom HeavyDuty
GMC debitovao sa novom Sierrom HeavyDuty
0

GMC debitovao sa novom Sierrom HeavyDuty

271
0
Podelite sa prijateljima:

General Motorsova komercijalna divizija GMC je upravo debitovala sa novom HeavyDuty (HD) verzijom popularnog pikap kamioneta Sierra, a kao što se očekivalo reč je o blizancu nedavno predstavljenog Chevrolet Silverada.

Stil je najveća razlika između dva modela, što ne mora da bude pozitivna karakteristika pošto je Silverado dobio dosta kritika povodom ovog pitanja. Međutim, Sierra donosi koliko-toliko usklađeni dizajn i sigurno deluje privlačnije.


Kao i kod većine konkurenata, HD ponuda se deli na takozvane 2500 (sa dva točka pozadi) i 3500 (sa četiri točka pozadi) kategorije, uz tri dimenzije kabine (sa dvoje vrata i sa kraćim i dužim zadnjim vratima).

Slično se može zaključiti i po pitanju opreme pa su tu ponovo SLE, SLT, AT4 (sa terenskim karakteristikama) i luksuzni Denali. Ovaj poslednji će da se bori za titulu među premijum kupcima i odlikuje ga upotreba dosta hromiranih materijala, dok se AT4 najlakše raspoznaje po crnim detaljima i to uglavnom po pitanju maske hladnjaka. 
Kada je reč o mehanici, GMC je potvrdio da će kupac ponovo moći da bira između benzinca i dizela. Benzinac bi trebao da bude potpuno novi i uparen sa šestostepenim automatskim menjačem. U prošlosti je bila reč o 6,0-litarskom V8 agregatu sa 360 konjskih snaga, ali nećemo biti iznenađeni ako zapremina ovaj put bude veća.

Što se dizela tiče, jedina opcija je 6,6-litarski Duramax dizel sa 445 „konja“ i impresivnih 1.234 Nm obrtnog momenta. Takođe je potvrđen i novi desetostepeni automatski menjač razvijen u saradnji sa Fordom.


Iako postoje oni koji smatraju da GMC ne bi trebao da postoji pored Chevroleta, ovaj proizvođač je prošle godine isporučio preko 560.000 vozila i to sve njih po premijum cenama, čime je nadmašio Dodge, Volkswagen, Mercedes, BMW, Mazdu, Lexus, Audi i mnoge druge proizvođače. Upravo je Sierra bio najprodavaniji model kompanije (219.554) pa nema sumnje da će novitet nastaviti sa uspesima.

AutoRepublika

(271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments