1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Cayenne Coupe snimljen pre skore premijere
Porsche Cayenne Coupe snimljen pre skore premijere
0

Porsche Cayenne Coupe snimljen pre skore premijere

573
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche zagreva atmosferu pred premijeru kupeolike verzije svog krosovera Cayenne, koja će se desiti  u vrlo bliskoj budućnosti, uz preliminarne najave za pojavljivanje u prodajnim salonima širom Evrope, tokom poslednjih meseci kalendarske godine. Ovom prilikom vam predstavljamo fotografije nedavno snimljenog prototip primerka.

Kupe krosover Cayenne bi na tržištu trebao da se takmiči sa luksuznim modelima BMW X6 i Mercedes-Benz GLE kupe. Širenjem ponude velikog krosovera nemačke marke koja posluje u sastavu VW grupe, proizvođač očekuje osvajanje značajno većeg tržišnog udela u segmentu.

Šef Porschea Oliver Blume je za britanske medije potvrdio da je početak serijske proizvodnje odobren od strane upravnog odbora kompanije, a da je datum fiksiran za prvi mesec leta ove godine.

Špijunske fotografije otkrivaju da će novi model Porschea krasiti identični stilski elementi čeonog dela vozila koji su viđeni na klasičnom krosoveru treće generacije Cayenne, iako će prednji odbojnik posedovati specifičan oblik.

Stil zadnjeg kraja vozila se može opisati kao “liftbek”, uz prilagođen oblik zadnjih bočnih stakala, kako bi se cela silueta uobličila u kupe stilu, odnosno kako bi u vizuelnom smislu ovaj krosover dobio na sportskoj pojavi.

Očito je da je zadnji spojler pokretan i da, nezavisno od pozicije u kojoj se trenutno nalazi, ostaje u jednom komadu, za razliku od onog viđenog na, recimo modelu Panamera druge generacije.

Blume je nagovestio da će se Cayenne nuditi i u hibridnoj verziji, a da će se proizvodnja odvijati u kompanijskim pogonima smeštenim u istočnoj Nemačkoj, u gradu Lajpcigu.

Još da dodamo da Porsche namerava da ovu verziju Cayenna pozicionira kao performantni model, što podrazumeva implementaciju biturbo V6 pogonske grupe, zapremine 2,9 litra, koja isporučuje više od 440 konjskih snaga, kao i V8 jedinice zapremine 4.0 litra, koja razvija preko 550 “konja”.

Izvor: Autocar

 

(573)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments