1. Home
  2. Vesti
  3. Baba za dedu, deda za repu… (VIDEO)
Baba za dedu, deda za repu… (VIDEO)
2

Baba za dedu, deda za repu… (VIDEO)

847
2
Podelite sa prijateljima:

Zima u Beogradu je blaga, spram onoga što se u januaru dešava u Montrealu. Količine snega koje tamo zasipaju ulice, nama Evropljanima su teško pojmljive. U takvim uslovima, situacije nalik prikazane u trominutnom video klipu, nastalom pre šest dana, nisu retke, niti su slučajnost.

Ono što ovde jeste interesantno je to što je autobus gradskog saobraćaja dobio neočekivanu i, ispostavilo se dovoljnu pomoć od tri SUV-a, kako bi savladao led pod točkovima na jednom usponu.

Glavni junaci u ovoj priči su dve Toyote (4Runner i Sequoia) kao i Jeep Wrangler, koji su zajedničkim naporima uspeli da na zaravan izvuku vozilo koje poseduje masu od skoro 14 tona, i to bez putnika, a koji očito nisu želeli da napuste topao ambijent zaglavljenog autobusa.

Nije sve išlo tako glatko od samog početka. Bilo je neophodno više pokušaja, a onog trenutka kada su vučne sajle, kao i vučna sila tri moćna terenca uspeli da se sinhronizuju, kompozicija je krenula da prkosi sloju leda, sakrivenom ispod naslage snega.

Pogledajte podvig moćnih terenaca, koji je očigledno oduševio snimatelja kratkog priloga, da je ovaj, pretpostavljamo trčao za povorkom što je uslovilo lošiji kvalitet snimka pri kraju.

AutoRepublika

(847)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Pa ovo može da ima samo u „Amerikama“!
Ali što manijaci udaraju po gasu…..
Kao da nikad nisu išli u školu…. Da ima Šerifa, sve bi ovo trebalo pohapsiti 🙂
Efikasne je bi billo da su izašli putnici i malo pogurali 🙂

BB

Ili bacili malo pijeska pod tokove autobusa…. Ovaj u Wrangleru je totalno nesposoban. Ja sam svojevremeno imao Ladu 2105, 1300 i kamion Zastava 645AD. Kamion nije mogao da upali na anlaser kod jake zime pa sam ga šlepao Ladom. Kamion je bio težak 3t a tereta na njemu bilo još 5t, sve ukupno 8t. Lada na ledu i snijegu, bez lanaca ali sa, za tadašnje prilike, solidnim gumama i „ivičnjakom u gepeku“ (nije bio ivičnjak ali je bila vreća pijeska i alata). Lada se herojski pokazala i mogla bi da predaje ovim kanadskim terencima. Naravno nije bilo ovolikog gasanja na… Pročitaj više »