1. Home
  2. Vesti
  3. Ram sprema konkurenta modelu Ford F-150 Raptor
Ram sprema konkurenta modelu Ford F-150 Raptor
0

Ram sprema konkurenta modelu Ford F-150 Raptor

225
0
Podelite sa prijateljima:

Već deset godina Ford F-150 Raptor ne zna za konkurenciju u svetu fabričkih terenskih pikap kamioneta, ali to će se uskoro promeniti. Fotografi su nedavno uhvatili u objektiv Ramov novi model Rebel TRX tokom testiranja u američkoj saveznoj državi Mičigen, za koji se veruje da je spreman za serijsku proizvodnju.

Chryslerova komercijalna divizija je pre tri godine debitovala sa istoimenim konceptom, a čini se da testiranju stiže kraj. Rebel TRX je zasnovan na standardnom Ramu 1500 u verziji sa četvoro vrata, a lista modifikacija bi trebala biti slična Fordovoj.

To znači da će pikap biti značajno odignut od zemlje, odnosno da će mu klirens biti vidno izdašniji. Pored toga, novitet je modifikovan temeljnom zaštitom podvozja, kako bi mogao da podnese „skokove“ i „off-road jurcanje” pri brzinama višim od 150 km/h.

Obimnije promene će pretrpeti i sistemi ogibljenja i kočnica, ali najviše pažnje privlači legendarni Hellcat agregat. Njegova zapremina iznosi 6,2 litre, a zahvaljujući kompresoru snaga je na konceptu limitirana na nešto više od 575 “konja”. Međutim, identičan agregat već pokreće Dodge Charger i Challenger sa preko 700 konjskih snaga, pa neće biti iznenađenje ako se Ram opredeli za njega, posebno ako su najave da će Raptor dobiti motor iz Shelbyja GT500 pokažu istinitim.

Očekuje se da će zvanična premijera usledeti krajem godine na Salonu automobila u Los Anđelesu, a možda i ranije, na sličnoj manifestaciji koja se tracionalno održava u Njujorku.

AutoRepublika

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments