1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Škoda Kamiq – renderi daju uvid u konačni izgled
Škoda Kamiq – renderi daju uvid u konačni izgled
2

Škoda Kamiq – renderi daju uvid u konačni izgled

615
2
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko dana je objavljen zvanični tizer novog češkog krosovera, a mi smo pre više nedelja pisali o tome da će poneti naziv Kamiq, mada se šuškalo i o imenu Kosmiq, koje je očigledno otpalo iz kombinacije.

Sudeći prema objavljenoj prvoj zvaničnoj fotografiji na kojoj se vidi čeoni deo noviteta, pozicioniranog ispod krosovera Karoq, kao i prema ranije plasiranim informacijama, serijska verzija Kamiqa je razvijena na temelju prošle godine predstavljenog Vision X koncepta.

Kako znamo da je Karoq dugačak 4.382 milimetra, uz razmak među osovinama od 2.630 ili 2638 milimetara, zavisno od pogona, imamo i dobar indikator u pogledu gabarita novajlije. Dalje, već je jasno da će prednje svetlosne grupe biti dvodelne, uz korišćenje LED tehnologije.

Iako špijunske fotografije supkompaktnog krosovera još uvek nisu dostupne, razumno je pretpostaviti da će neotkriveni delovi novajlije predstavljati prilično blisku repliku onoga što smo po prvi put mogli da vidimo na prošlogodišnjem Salonu automobila u Ženevi kroz Vision X koncept, odnosno na istom mestu gde se očekuje i debi Kamiqa.

Da izgled serijske verzije neće bitno odstupati od prethodnice u vidu koncepta, jasnu naznaku nam daje i slučaj sa novim hedžbekom Škoda Scala, koji predstavlja vernu repliku koncepta Vision RS, na čijem temelju je i razvijen. U slučaju Kamiqa, očekuju se bokovi krosovera koji će biti veoma nalik viđenom na Scali, dok bi zadnji kraj malog SUV-a trebao biti stilizovana verzija rešenja sa, dva broja većeg Kodiaqa.

Što se tiče inženjering rešenja, racionalna je pretpostavka da će pogonski sklopovi za Kamiq biti pozajmljeni iz palete koju koristi Volkswagen T-Roc, predstavljen pre nekih 18 meseci. Dakle, tu su jedinice: trocilindarski 1.0 TSI (115 ks), četvorocilindarski 1.5 TSI (150 ks) i 2.0 TSI (190 ks). Pored benzinskih verzija, biće ponuđena i dizel varijanta: 2.0 TDI sa 150 konjskih snaga. Pretpostavljamo da pogon na sve točkove neće biti na listi opcija, iako to jeste u ponudi malenog T-Roca.

Čekamo premijeru za nekoliko nedelja.

AutoRepublika

Izvor: Kolesa.ru

(615)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan

Kako su dosadni sa ovom hiper produkcijom krosovera. Svi odreda!

Dzoniz

Kada nestane tražnje za krosoverima nestaće i oni. Očigledno nisu dosadni. ?