1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo će od 2030. godine nuditi samo električne automobile
Volvo će od 2030. godine nuditi samo električne automobile
0

Volvo će od 2030. godine nuditi samo električne automobile

173
0
Podelite sa prijateljima:

Švedska marka okreće leđa i plug-in hibridima, i posvećuje potpuno električnim vozilima. 

Tako Volvo planira da do 2030. godine iz svog portfolija ukloni sve modele koji poseduju SUS motor. Ne samo one koji koriste samostalno termalni agregat, već tamo gde je on i u kombinaciji sa elektromotorom, odnosno kod plug-in hibrida. U ovom trenutku to izgleda kao hrabra, ali i rizična odluka.

Pre svega što trenutno, Volvo u svojoj gami ima samo jedan EV model i to električno izdanje SUV-a XC40. Ove godine planiraju da plasiraju još jedan električni automobil, najverovatnije u C segmentu. No, do sada nije bilo zvaničnih podataka o budućem modelu.

Volvo je potvrdio da će u narednim godinama značajno uvećati svoju EV gamu, kao i da očekuju da već 2025. godine polovina prodatih vozila te marke budu upravo električni automobili. Prvi čovek skandinavske marke, Hakan Samuelson, kazao je da se Volvo odlučio na ambiciozan potez. „Umesto da ulažemo u biznis koji usporava, rešili smo da gledamo u budućnost – električnu mobilnost i online prodaju. Kako bismo nastavili da rastemo, potreban nam je profit“, rekao je Samuelson.

Očito je da elektrifikacija i digitalizacija idu ruku pod ruku, jer Volvo želi da u budućnosti veći deo svojih automobila prodaje putem interneta. Rešeni su da proces kupoprodaje maksimalno obezbede i olakšaju. Naručivanje automobila obavljaće se putem njihovog internet sajta, a sam način biće vrlo lagan i lišen komplikacija.

AutoRepublika 

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments