1. Home
  2. Vesti
  3. Prva fotografija enterijera SUV-a Geely KX11
Prva fotografija enterijera SUV-a Geely KX11
0

Prva fotografija enterijera SUV-a Geely KX11

647
0
Podelite sa prijateljima:

Veliki krosover kineske marke Geely, još uvek nije predstavljen, a mi ga oslovljavamo veoma prozaično, da se našalimo malo, indeksom KX1. Istini za volju, prema aktuelnim planovima, namenjen je samo lokalnom tržištu pa nas za ime i nije tako briga, iliti neka Kinezi lome jezik izgovarajući originalni naziv „Geely Xingyue L“. U stvari, naziv Xingyue se u Kini već koristi za kupeoliki krosover postavljen na istu arhitekturu kao i ovde predstavljeni KX11. U Evropi je taj povišeni kupe znan kao Geely Tugella. 

Sufik L, prema osnovnoj ideji reprezentuje engleske reči: „large“, „luxury“, „liberate“ („veliki“, „luksuzan“, „donosi oslobođenje“). Međutim, ako Geely Xingyue L krene ka izvoznim destinacijama, sigurni smo da će konstruktori smisliti adekvatno ime, pošto se nešto slično već desilo s ostalim modelima kompanije.

Pred nama je najveći automobil postavljen na kompaktnu modularnu platformu (CMA – Compact Modular Architecture) koju je razvila firma koja gazduje Volvoom. Dimenzije krosovera KX11 su uporedive s korejksim SUV-om Hyundai Santa Fe, a više o njemu možete da pročitate u članku kojim smo ga predstavili.

Međutim, tada nismo mogli da objavimo slike iz putničke kabine jer ih proizvođač nije obznanio. Sada kada je to učinjeno, problem je prevaziđen, pa pred očima imamo jedan moderan centralni greben s jedinstvenim panelom kojim dominira materijal visokog sjaja, postavljen od ivice instrumentacione table pa sve do vrata suvozača.

Ispod se ne nalazi samo ekran multimedijalnog sistema, već i zaseban monitor namenjen za uveseljavanje suvozača. Na obruču upravljača stoji skraćenica CMA, setićete je se jer smo je utipkali koji centimetar iznad, kada smo pisali o platformi. Očito je da Kinezi s ponosom ističu „saradnju“ sa Šveđanima. Pride, marka je kupcima obećala da će ponuditi i kožni enterijer, stakleni panoramski krovni otvor, kao i sistem kamera koji će omogućiti „kapetanu“ da ima pregled nad svim zbivanjima oko povećeg krosovera.

Geely Xingyue L će se u Kini nuditi u verziji koju pogoni dvolitarski turbobenzinski četvorocilindraš s 218 ili 238 konjskih snaga, zapisano je u dokumentima dostavljenim za potrebe sertifikacije vozila. Razlika je mala, pa odstupanje može imat koren u različitoj konfiguraciji vozila ili pak tipu pogonskog sklopa.

Domaćinski organizovanu premijeru možemo očekivati s prvim danima proleća.

AutoRepublika

(647)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments