1. Home
  2. Vesti
  3. Renault prikazao nove fotke nadolazećeg Australa
Renault prikazao nove fotke nadolazećeg Australa
0

Renault prikazao nove fotke nadolazećeg Australa

406
0
Podelite sa prijateljima:

Naslednik Kadjara biće zvanično predstavljen u septembru ove godine. 

Renault je presekao, Kadjar nije bio dovoljno uspešan, te će morati da ode u penziju. Njegovo mesto zauzeće potpuno novi model Austral, koji bi trebalo da ostvari ubedljivije rezultate u vrlo konkurentnom SUV segmentu.

Nedelju dana nakon što smo videli prve prikaze kamufliranog modela, dolazi još podataka o vizuelnom aspektu noviteta. Ovaj put, Renault je dostavio kratki video snimak i nekoliko prikaza bočne siluete Australa.

Žil Vidal, čovek koji vodi Renaultovom dizajnersko odeljenje od novembra 2020. godine, ističe da kod Australa postoje sličnosti sa već predstavljenim električnim Meganeom, ali da je ovde vidljiv korak dalje po pitanju pozicioniranja na tržištu. „Austral kombinuje snažne stilske elemente koji mu daju upečatljiv i dinamičan dizajn. Njegov kvalitet evidentan je na prvi pogled“, navodi Vidal.

Francuzi imaju nameru da nova model u SUV C segmentu bude znatno skuplji od Kadjara. Želja je da se podigne zarada na svakom prodatom primerku, kao što je to ne tako davno učinio Peugeot.

Austral će se uskoro naći na tržištu, i to u pomenutoj klasi gde postoji veliki broj vrlo talentovanih rivala. Između ostalog, moraće da se nadmeće i sa trećom generacijom Peugeota 3008, no tu bi Renault u načelu trebalo da ima jednu malu prednost. Žil Vidal, čovek koji će stvoriti Austral, dugo je radio na projektu 3008 mk3, tako da sigurno zna njegove prednosti i mane.

Ono što je dobro videti, jeste da Austral nema izraženu liniju padajućeg krova, što će se pozitivno odraziti na prostor za glave putnika na zadnjim sedištima. Sve što znamo o budućem SUV-u iz Francuske možete pročitati na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(406)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments